Piirihallitus

Piirin jäsenkokouksissa (kevät- ja syyskokous) lippukunnat päättävät vuosittain uusmaalaisen partioinnin suunnasta ja painopisteistä. Syyskokouksissa valitaan yhdistyslain vaatima piirihallitus, joka huolehtii kokousten välillä, että piirin toiminta etenee näiden linjausten mukaisesti. Piirihallitus koostuu ministereistä, joilla on kaikilla omat vastuualueet.

Piirihallitus 2020

Piirihallituksen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@uusimaa.partio.fi

Jussi Leinonen

piirinjohtaja (puh. 041 545 3999)

 

 

 

Oskari Tolvanen

piirin varajohtaja (puh. 050 514 9988)

 

 

 

Juho Packalén

lippukuntatuen ministeri

 

 

 

Tarja “Tuikku” Seppälä

koulutusministeri

 

 

 

Miia Pulkkinen

vapaaehtoistuen ministeri

 

 

 

 

Jenna Ritvanen

viestintä- ja markkinointiministeri

 

 

 

Pauli Palo

yhteiskuntasuhdeministeri

 

 

 

Iiro Auvinen

projektiministeri (piirileiri Valkama)

 

 

 

 

Piirihallituksen tehtävänä on aina vain paremman partiotoiminnan mahdollistamiseen lippukunnissa. Lisäksi jokainen ministeri edustaa omaa toiminnanalaansa sekä toimii piirin edustajana valtakunnallisessa päätöksenteossa Suomen partiolaisten valiokuntien ja Partioneuvoston kautta. Koko piirin (lippukuntien ja piirin ryhmien) toiminnan tavoitteellisuus ja laatu sekä resurssit ovat ministerien ykkösasioita!

Jokaiseen ministeriöön kuuluu useita ryhmiä, jotka vastaavat omista osa-alueistaan, esimerkiksi aikuistuesta tai piirikisoista. Hallitus toimii läheisessä yhteistyössä piirin työntekijöiden, muiden piirien sekä keskusjärjestö Suomen Partiolaisten kanssa.

Ehdokkaiksi hallitukseen voivat ilmoittautua kaikki uusimaalaiset partiolaiset. Vain puolet ministereistä vaihtuvat aina kerralla, joten jokaisessa syyskokouksessa on paikkoja auki. Ministerit valitaan kaksivuotiskaudelle. Ministerin tärkein ominaisuus on aito kiinnostus höystettynä oppimishalulla ja toimintatarmolla. Kaiken muun voi oppia!

Piirihallitus kokoontuu 3-5 viikon välein. Tavalliset kokoukset pidetään yleensä Partioasemalla Helsingissä, mutta osallistua voi myös etänä. Kokousaikataulu sovitaan tammikuussa pidettävässä viikonlopun mittaisessa seminaarissa. Silloin tutustutaan uusiin jäseniin, tarkistetaan pestit, tiimiytetään porukka ja käynnistetään vuoden toiminta. Toinen seminaari on syksyllä ennen syyskokousta. Silloin mm. suunnitellaan seuraavaa toimintavuotta yhdessä ryhmien kanssa. Seminaareja on pyritty pitämään eri puolilla piiriä luonnonläheisissä, mutta samalla tehokkaan työskentelyn mahdollistavissa puitteissa.

Piirihallitusvaalit