Piirihallitus

Piirin jäsenkokouksissa (kevät- ja syyskokous) lippukunnat päättävät uusmaalaisen partioinnin suunnasta ja painopisteistä. Syyskokouksissa valitaan yhdistyslain vaatima piirihallitus, joka huolehtii kokousten välillä, että piirin toiminta etenee näiden linjausten mukaisesti. Piirihallitus koostuu ministereistä, joilla on kaikilla omat vastuualueet.

 

Piirihallitus 2019

Piirihallituksen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@uusimaa.partio.fi

Jussi Leinonen, piirinjohtaja (puh. 041 545 3999)

Oskari Tolvanen, piirin varajohtaja (puh. 050 514 9988)

Juho Packalén, lippukuntatuen ministeri

Riina Seppälä, alueministeri

Tarja "Tuikku" Seppälä, koulutusministeri

Anna Cajanus, vapaaehtoistuen ministeri

Jenna Ritvanen, viestintä- ja markkinointiministeri

Ossi Hokkanen, talous- ja yhteiskuntasuhdeministeri 

Alpi Jokinen, ohjelmaministeri 

Iiro Auvinen, projektiministeri (piirileiri 2020)

Mitä piirihallitus tekee?

Piirihallituksen tehtävänä on aina vain paremman partiotoiminnan mahdollistamiseen lippukunnissa. Lisäksi jokainen ministeri edustaa omaa toiminnanalaansa sekä toimii piirin edustajana valtakunnallisessa päätöksenteossa Suomen partiolaisten valiokuntien ja Partioneuvoston kautta. Koko piirin (lippukuntien ja piirin ryhmien) toiminnan tavoitteellisuus ja laatu sekä resurssit ovat ministerien ykkösasioita!

Jokaiseen ministeriöön kuuluu useita ryhmiä, jotka vastaavat omista osa-alueistaan, esimerkiksi aikuistuesta tai piirikisoista. Hallitus toimii läheisessä yhteistyössä piirin työntekijöiden, muiden piirien sekä keskusjärjestö Suomen Partiolaisten kanssa.

Ehdokkaiksi hallitukseen voivat ilmoittautua kaikki uusimaalaiset partiolaiset. Vain puolet ministereistä vaihtuvat aina kerralla, joten jokaisessa syyskokouksessa on paikkoja auki. Ministerit valitaan kaksivuotiskaudelle. Ministerin tärkein ominaisuus on aito kiinnostus höystettynä oppimishalulla ja toimintatarmolla. Kaiken muun voi oppia!

Piirihallitus kokoontuu 3-5 viikon välein. Tavalliset kokoukset pidetään yleensä Partioasemalla Helsingissä. Ministerit koostavat vuorotellen kokousuutisen asialistalla olevista asioista. Kokousaikataulu sovitaan tammikuussa pidettävässä viikonlopun mittaisessa seminaarissa. Silloin tutustutaan uusiin jäseniin, tarkistetaan pestit, tiimiytetään porukka ja käynnistetään vuoden toiminta. Toinen seminaari on syksyllä ennen syyskokousta. Silloin mm. suunnitellaan seuraavaa toimintavuotta yhdessä ryhmien kanssa. Seminaareja on pyritty pitämään eri puolilla piiriä luonnonläheisissä, mutta samalla tehokkaan työskentelyn mahdollistavissa puitteissa.