Virkkalan Tulentekijät

Kysymyksiin vastasivat Virkkalan Tulentekijöiden lippukunnanjohtaja Janeta Turku ja pestijohtaja Anssi Kuhlman tammikuussa 2019.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Lohjan Virkkala. Kolomme löytyy Ristin koulun takaa kerrostalon kellarista.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”VTT on vireä lippukunta Lohjan Virkkalasta. Olemme sekalippukunta, eli meille pääsevät jäseniksi kaikki halukkaat partiosta kiinnostuneet. Meillä on perhepartiotoimintaa, aikuisryhmä sekä sisutoimintaa (partiolaisille, jotka tarvitsevat erityistä tukea vamman, pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden takia) kahdessa ryhmässä!”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Meillä toimii aikuisryhmä Harmaat Pantterit, joka retkeilee ja järjestää muitakin tapahtumia aikuisille. Johtajahuoltotapahtuma järjestetään nyt tammikuussa ja sinne ovat tervetulleita myös muut aikuiset, vaikka ei olisikaan johtajapestiä.”

Onko teillä taustayhteisöä? 

”Meillä ei ole taustayhteisöä.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Muonittajaksi, kuskiksi, apuryhmänjohtajaksi, tuuraajaksi ryhmien johtajille, saunamajuriksi, kouluttajaksi, lahjapaketoijaksi jouluna, myyntihommiin tapahtumissa – mikä itseä kiinnostaa!”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Mukaan pääsee heti halutessaan! Meillä on lisäksi aina syksyllä perinteinen partiopamaus, joka avaa kauden. Sielläkin voi tutustua toimintaan ja ilmoittautua mukaan.”

 

Kuva: Mikko Rantala