Raudanreippaat

Kysymyksiin vastasivat Raudanreippaiden lippukunnanjohtaja Maija Leppänen, pestijohtaja Janika Lehtinen ja ohjelmajohtaja Terhi Tulilahti elokuussa 2023.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Toiminta-alueemme on koko Karkkila! Uusi hieno kokoontumistilamme sijaitsee Huhdintiellä terveyskeskuksen naapurissa.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Raudanreippaat on rento ja aktiivinen lippukunta. Toimimme iloisella mielellä ja teemme mielellämme yhteistyötä muiden kanssa.

Raudanreippaat on vuonna 2014 perustettu yhteislippukunta. Lippukunnan juuret yltävät vuoteen 1933, jolloin perustettiin tyttölippukunta Karkkilan Partiosiskot.

Lippukunnassamme voi harrastaa perhepartiota, eli alle kouluikäinen voi harrastaa partiota yhdessä aikuisen kanssa.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Vaeltajilla on ikäkauden omaa toimintaa. Tarjoamme aktiivista toimintaa myös aikuisille. Järjestämme noin kerran kuussa aikuisten päiväretken. Lisäksi on lippukunnan saunailtoja, seminaareja ja muuta hauskaa puuhaa.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Taustayhteisönämme toimii Karkkilan partiotuki. Partiotuki tarjoaa mm. partiokämppä Scout Farmin Liesjärvellä. Teemme myös yhteistyötä Karkkilan seurakunnan kanssa.”

Millaisiin vapaaehtoistehtäviin tarvitsette aikuisia?

”Aikuiset voivat monenlaisissa vapaaehtoistehtävissä. Näitä tehtäviä ovat esimerkiksi kuljettajana, saattajana, tapahtuman tekijänä tai ryhmänjohtajana toimiminen.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota pieniin tehtäviin, kuten auttamaan tapahtuman ohjelmapisteellä tai keittiössä, saattamaan lapsia partiotaitokisoissa, kuljettamaan lapsia retkikohteeseen tai pakkaamaan retkelle lähteviä tavaroita.

Tule tutustumaan reippaisiin ja rautaisiin partiolaisiin! We need you!”

Kuva: Eeva Helle