Erätaitokoulutukset

Tule kehittämään erätaitojasi piirin eräryhmän opissa! Kaikille erätaitokursseille ovat tervetulleita myös ei-vielä-partiolaiset (hinta +20 €).

Peruskurssi tutustuttaa retkeilyn perusasioihin, kuten suunnistukseen, majoitteisiin sekä retkiruokaan. Kurssille voivat osallistua kaikki tarpojaikäisistä ylöspäin. Kurssi sopii vaikka samoaja- tai vaeltajaryhmän retkeksi.

Kurssilla keskitytään peruserätaitojen opetteluun siltä kannalta, kuinka taitoja voi opettaa lippukunnassa eteenpäin. Osallistujilta ei vaadita aiempaa retkeilykokemusta.

Retkiruokakurssilla harjoitellaan maukkaan retki- ja vaellusruoan laittoa trangialla ja nuotiolla. Kukaan ei ole poistunut kurssilta tyhjin vatsoin!

Psst! Kurssin jälkeen voit hakea sähköistä Retkikokki tai Gourmet-retkikokki -osaamismerkkiä, jonka voit liittää CV:eesi.

Jatkokurssi kokeneemmille retkeilijöille järjestetään yleensä kevättalvella talvisissa olosuhteissa. Pohjatietona tarvitsee olla suoritettu erätaitoperuskurssi (tai vastaavat taidot). Majoituksena kurssilla on avotulimajoite tai lumikammi. Kurssilla harjoitellaan jäistä pelastautumista. Kurssin maksimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Kurssi on tarkoitettu yli 15-vuotiaille.

Melontaretkellä edetään kanooteilla, tehdään retkiruokaa ja nautitaan stressittömästä partiosta. Retki on tarkoitettu yli 15-vuotiaille.

 

 

Katso tulevat koulutukset tapahtumakalenterissa

 

Kuva: Juha Nurmi