Partiotaitokilpailut

Partiotaitokilpailut eli PT-kisat ovat luonnossa tai kaupunkimaastossa tapahtuvia kilpailuja, joissa suoritetaan rasteilla erilaisia partiotaitoihin liittyviä tehtäviä. Uudenmaan Partiopiiri järjestää piirimestaruuskisoja kaksi kertaa vuodessa syksyisin ja talvisin. Piirin kisoista ovat vuorollaan vastuussa eri lippukunnat. SM-tasolla partiotaitokisoja järjestetään koko Suomen partiolaisille talvisin, keväisin ja syksyisin.

Katso tulevat partiotaitokisat tapahtumakalenterista!

Piirin talvikisat

Talvikisoissa helmikuussa kisataan kaikissa sarjoissa, eli kisoihin voivat osallistua tarpojat, samoajat ja vaeltajat (sekä aikuiset). Talvikisat järjestetään yhdessä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa.

Piirin kevätkisat

Myös kevätkisoissa huhti-toukokuussa kisataan vuodesta 2022 alkaen kaikissa sarjoissa: tarpojat, samoajat ja vaeltajat.

Piirikisojen järjestäjälippukunnat

Uudenmaan Partiopiirin partiotaitokilpailujen järjestäjänä toimii jokainen piirin lippukunta tai lippukunnat vuorollaan. Taulukosta löytyvät piirin tulevien partiotaitokilpailujen järjestäjälippukunnat.

Vuodesta 2022 alkaen piirissä järjestetään talvi- ja kevätkisat kaikille kisasarjoille (tarpoja, samoaja, vaeltaja). Talvikisat järjestetään vuorotellen Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa. Syyskisoja ei jatkossa järjestetä.

VUOSITALVIKISATKEVÄTKISATSYYSKISATSM-KISAT
2022Kerava (Eräkamut)Nurmijärvi (JuVeSi)Ei järjestetä 
2023Pääkaupunkiseudun PartiolaisetKirkkonummi (KiMe)Ei järjestetä 
2024MäntsäläJärvenpääEi järjestetä 
2025 PorvooEi järjestetä Uusimaa (talvi-SM)
2026Pääkaupunkiseudun PartiolaisetHyvinkääEi järjestetä
2027Kouvola ja VirolahtiLohja, Vihti ja KarkkilaEi järjestetä
2028Pääkaupunkiseudun PartiolaisetEi järjestetä

Sudenpentu- ja seikkailijakisapaketti

Suomen Partiolaiset tarjoaa lippukunnille joka vuosi valmiin kisapaketin, jonka mukaan lippukunnat voivat yksin tai yhdessä alueen lippukuntien kanssa järjestää omat partiotaitokilpailut sudenpennuille ja seikkailijoille.

Kisat voi pitää valitsemanaan päivänä kevät- tai syyskaudella. Tehtäväpakettia on myös mahdollista hyödyntää muussa muodossa esimerkiksi toisen tapahtuman yhteydessä.

Lippukunnan edustaja voi tilata maksuttoman paketin sekä kisahihamerkit (0,46 €/kpl + postikulu) piiritoimistosta: uusimaa@partio.fi.

Mikäli haluatte kutsua myös muita lippukuntia mukaan kisoihinne, voitte lähettää tapahtuman tiedot piiritoimistolle josta autetaan viestinnässä!

Sudenpentu-seikkailijakisapaketti Vanha reissaaja 2024

”Vanha reissaaja lähti Lappia päin, tunturissa vastaan tuli pulma, sitä osannut ratkaista ei. Hän lauloi auta, auta mua, auta sudari, auta auta mua, auta seikkailija.”

“Vanha reissaaja lähti Lappia päin, mettässä häntä vastaan tuli haaste, sitä selvittänyt ei. Hän lauloi jeesaa, jeesaa mua, jeesaa sudari, jeesaa, jeesaa mua, jeesaa seikkailija.”

Kokoa joukkue ja tule ratkaisemaan yhdessä pulmia, joita Vanha Reissaaja kohtaa Lapin reissullaan!

Usein kysytyt kysymykset partiotaitokisoista

Kuva: Janne Kuivasniemi