Partiotaitokilpailut

Partiotaitokilpailut eli PT-kisat ovat luonnossa tai kaupunkimaastossa tapahtuvia kilpailuja, joissa suoritetaan rasteilla erilaisia partiotaitoihin liittyviä tehtäviä. Uudenmaan Partiopiiri järjestää piirimestaruuskisoja kaksi kertaa vuodessa syksyisin ja talvisin. Piirin kisoista ovat vuorollaan vastuussa eri lippukunnat. SM-tasolla partiotaitokisoja järjestetään koko Suomen partiolaisille talvisin, keväisin ja syksyisin.

Katso tulevat partiotaitokisat tapahtumakalenterista!

Piirin talvikisat

Talvikisoissa helmikuussa kisataan kaikissa sarjoissa, eli kisoihin voivat osallistua tarpojat, samoajat ja vaeltajat (sekä aikuiset). Talvikisat järjestetään yhdessä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa.

Piirin kevätkisat

Myös kevätkisoissa huhti-toukokuussa kisataan vuodesta 2022 alkaen kaikissa sarjoissa: tarpojat, samoajat ja vaeltajat.

Piirikisojen järjestäjälippukunnat

Uudenmaan Partiopiirin partiotaitokilpailujen järjestäjänä toimii jokainen piirin lippukunta tai lippukunnat vuorollaan. Taulukosta löytyvät piirin tulevien partiotaitokilpailujen järjestäjälippukunnat.

Vuodesta 2022 alkaen piirissä järjestetään talvi- ja kevätkisat kaikille kisasarjoille (tarpoja, samoaja, vaeltaja). Talvikisat järjestetään vuorotellen Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa. Syyskisoja ei jatkossa järjestetä.

VUOSITALVIKISATKEVÄTKISATSYYSKISATSM-KISAT
2022Kerava (Eräkamut)Nurmijärvi (JuVeSi)Ei järjestetä 
2023Pääkaupunkiseudun PartiolaisetKirkkonummi (KiMe)Ei järjestetä 
2024MäntsäläJärvenpääEi järjestetä 
2025Porvoo Ei järjestetä 

Sudenpentu- ja seikkailijakisapaketti

Suomen Partiolaiset tarjoaa lippukunnille joka vuosi valmiin kisapaketin, jonka mukaan lippukunnat voivat yksin tai yhdessä alueen lippukuntien kanssa järjestää omat partiotaitokilpailut sudenpennuille ja seikkailijoille.

Kisat voi pitää valitsemanaan päivänä kevät- tai syyskaudella. Tehtäväpakettia on myös mahdollista hyödyntää muussa muodossa esimerkiksi toisen tapahtuman yhteydessä.

Lippukunnan edustaja voi tilata maksuttoman paketin sekä kisahihamerkit (0,46 €/kpl + postikulu) piiritoimistosta: uusimaa@partio.fi.

Mikäli haluatte kutsua myös muita lippukuntia mukaan kisoihinne, voitte lähettää tapahtuman tiedot piiritoimistolle josta autetaan viestinnässä!

Sudenpentu-seikkailijakisapaketti Maailmanympärysmatka 2023

Elokivi

Saammeko esitellä: tässä on Elokivi, näiden kisojen tarinan sankari.

Elokivi on kokenut maailmanympärysmatkailija, eikä hän olisi ensimmäistä kertaa lentokoneessa tai laivassakaan. Kartalla on vielä muutama valtio, joiden alueelle Elokivi ei ole vielä koskaan suunnannut, mutta hän suunnittelee korjaavansa tilanteen tällä uudella reissulla. Elokivi on päättänyt ottaa mukaansa nokkelia ja käsistään käteviä partiolaisia, jotka toivottavasti pystyvät auttamaan hänet läpi uusista ja jännittävistä tilanteista, joita matkalla tulee vastaan.

Kootkaa siis joukkue ja tulkaa mukaan kisoihin!

Usein kysytyt kysymykset partiotaitokisoista

Kuva: Janne Kuivasniemi