Partiotaitokilpailut

Partiotaitokilpailut eli PT-kisat ovat luonnossa tai kaupunkimaastossa tapahtuvia kilpailuja, joissa suoritetaan rasteilla erilaisia partiotaitoihin liittyviä tehtäviä. Uudenmaan Partiopiiri järjestää piirimestaruuskisoja kaksi kertaa vuodessa syksyisin ja talvisin. Piirin kisoista ovat vuorollaan vastuussa eri lippukunnat. SM-tasolla partiotaitokisoja järjestetään koko Suomen partiolaisille talvisin, keväisin ja syksyisin.

Katso tulevat partiotaitokisat tapahtumakalenterista!

Piirin talvikisat

Talvikisoissa helmikuussa kisataan kaikissa sarjoissa, eli kisoihin voivat osallistua tarpojat, samoajat ja vaeltajat (sekä aikuiset). Talvikisat järjestetään yhdessä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa.

Piirin kevätkisat

Myös kevätkisoissa huhti-toukokuussa kisataan vuodesta 2022 alkaen kaikissa sarjoissa: tarpojat, samoajat ja vaeltajat.

Piirikisojen järjestäjälippukunnat

Uudenmaan Partiopiirin partiotaitokilpailujen järjestäjänä toimii jokainen piirin lippukunta tai lippukunnat vuorollaan. Taulukosta löytyvät piirin tulevien partiotaitokilpailujen järjestäjälippukunnat.

Vuodesta 2022 alkaen piirissä järjestetään talvi- ja kevätkisat kaikille kisasarjoille (tarpoja, samoaja, vaeltaja). Talvikisat järjestetään vuorotellen Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kanssa. Syyskisoja ei jatkossa järjestetä.

VUOSI TALVIKISAT KEVÄTKISAT SYYSKISAT SM-KISAT
2022 Kerava (Eräkamut) Nurmijärvi (JuVeSi) Ei järjestetä
2023 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset Kirkkonummi (KiMe) Ei järjestetä
2024 Mäntsälä Järvenpää Ei järjestetä
2025 Porvoo Ei järjestetä

Sudenpentu- ja seikkailijakisapaketti

Suomen Partiolaiset tarjoaa lippukunnille joka vuosi valmiin kisapaketin, jonka mukaan lippukunnat voivat yksin tai yhdessä alueen lippukuntien kanssa järjestää omat partiotaitokilpailut sudenpennuille ja seikkailijoille.

Kisat voi pitää valitsemanaan päivänä kevät- tai syyskaudella. Tehtäväpakettia on myös mahdollista hyödyntää muussa muodossa esimerkiksi toisen tapahtuman yhteydessä.

Lippukunnan edustaja voi tilata maksuttoman paketin sekä kisahihamerkit (noin 0,40€/kpl) piiritoimistosta: uusimaa@partio.fi.

Mikäli haluatte kutsua myös muita lippukuntia mukaan kisoihinne, voitte lähettää tapahtuman tiedot piiritoimistolle josta autetaan viestinnässä!

Sudenpentu-seikkailijakisapaketti Hapsu 2022

Saammeko esitellä: tässä on Hapsu, näiden kisojen tarinan sankari. Hän on iloinen koululainen ja innokas partiolainen. Hapsu pohdiskelee paljon, miten maailma toimii. Hän on ennakkoluuloton tutkija, joka tarttuu ripeästi toimeen, kun keksii jotain mielenkiintoista - aito partiolainen siis!

Hapsua kiinnostaa kovasti, miten omat teot vaikuttavat luontoon ja ympärillämme oleviin ihmisiin. Tämän vuoden kisojen teema on kestävä kehitys ja Hapsun puuhien avulla opimme, mitä se voi tarkoittaa meidän jokaisen arjessa.

Kootkaa siis joukkue, tutustukaa Hapsuun ja teemaan kivojen ennakkotehtävien avulla ja tulkaa mukaan kisoihin!

Kuva: Janne Kuivasniemi

Usein kysytyt kysymykset partiotaitokisoista

Linkit

 

Yläkuva: Janne Kuivasniemi