Piiriluottisten sähköiset palvelut

Uudenmaan Partiopiirin pestattujen luottamushenkilöiden käytössä on piiriorganisaation sisäiseen viestintään tarkoitettuja viestintävälineitä. Saat viestintäkanaviin omat tunnukset, kun pestaajasi on käynyt kanssasi pestikeskustelun.

Slack on keskustelusovellus, jonka voi ladata puhelimeen ja tietokoneelle. Sitä käytetään kaikkien piiriluottisten kesken viestimiseen ja tiedottamiseen, ja voit luoda sinne myös yksityisiä ryhmiä tai kahdenkeskisiä keskusteluja.

Piiriluottiksena saat partion sähköpostiosoitteen. Piiriä edustaessa esimerkiksi ryhmänjohtajana tai tapahtumanjohtajana tämä osoite ilmoitetaan yhteystiedoksi. (Mikäli et tarkista sähköpostiasi tilillä säännöllisesti, voit asettaa viesteille uudelleenohjauksen toiseen käyttämääsi sähköpostiin.)

@partio.fi-päätteiseen 0365-tiliin ovat oikeutettuja piiripestiin pestatut, jäsenmaksun maksaneet partiolaiset. Uudessa pestissä oikeuden päivittymisessä saattaa kestää yön yli.

Luo tunnus itsellesi täällä. Rekisteröitymisen jälkeen:

  • Kirjaudu: http://portal.office.com
  • Käyttäjätunnuksesi: etu.sukunimi@partio.fi
  • Salasanaa ei tarvita, koska palvelu ohjautuu automaattisesti PartioID-kirjautumispalveluun.

@uusimaa.partio.fi-päätteinen sähköpostiosoite (Gmail) luodaan toimistolta käsin toistaiseksi vielä syksyllä 2021 aloittaville ohjelma-, koulutus- ja alueryhmien vapaaehtoisille, jotta he pääsevät Pirskeeseen. Palvelun käytöstä luovutaan vuoden 2021 aikana.

Jemma

Jemma on piirin intra, sisäinen tiedostokirjasto. Sitä käytetään tiedostojen yhdessä työstämiseen, jakamiseen ja säilyttämiseen piiriluottisten kesken. Henkilötietoja ei käsitellä Jemmassa vaan ainoastaan Kuksassa. Jemmaan pääset @partio.fi-osoitteellasi, jonka kaikki piiripestiin pestatut voivat luoda itsenäisesti täällä.

Jemma toimii Microsoftin 0365-ympäristössä, ja voit käyttää sitä selaimella tai puhelimella ladata Microsoft SharePoint -sovelluksen.

Kaikki piirin ryhmät siirtyvät syksyn 2021 aikana käyttämään Jemmaa.

Pilvipalvelu Pirske

Pirske on piirin suljettu pilvipalvelu Google Drivessa.  Pirskeeseen pääset kirjautumaan @uusimaa.partio.fi-sähköpostiosoitteella.

Pirske poistuu käytöstä vuoden 2021 aikana.