Veikkolan Eräveikot ja -haltiat

Kysymyksiin vastasi Eräveikkojen ja -haltioiden johtajisto lippukunnanjohtaja Teemu Tiittasen ja varalippukunnanjohtaja Saimi Kojon johdolla tammikuussa 2019. Kuvat ovat VEH:in toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Toiminta-alueemme on Pohjois-Kirkkonummi. Kolomme sijaitsee Veikkolan seurakuntatalolla.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Lippukunnassamme kasvatetaan nuoret ottamaan vastuuta jo nuoressa iässä. Meillä jo toisen vuoden tarpojille (12-15-vuotiaat) annetaan mahdollisuus päästä harjoittelemaan ryhmän johtamista. Lippukuntamme toiminnassa painottuu metsässä olo ja erätaidot. Lippukuntamme pyörii ”talkoomeiningillä” eli emme jää liikaa kiinni virallisuuksiin vaan toteutamme partiota, tästä myös johtajisto nauttii. Lisäksi olemme Suomen ainut lippukunta, jolla viralliseen partioasuun kuuluu häntähattu.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Lippukunnassa on toimiva vaeltajaryhmä (18-22-vuotiaat), joka järjestää aktiivisesti ohjelmaa. Aikuiset käyvät aktiivisesti partiopiirin ja Suomen partiolaisten kisoissa. Aikuiset ovat myös mukana järjestämässä varainkeruuta erilaisissa Veikkolan tapahtumissa. Johtajahuollossa käydään usein eräkämpällä saunomassa ja jouluna lippukunnanjohtaja on järjestänyt johtajiston yhteiset pikkujoulut kotonaan.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Taustayhteisönä meillä on Kirkkonummen seurakunta. Kolomme on seurakunnan tiloissa ja järjestämme ajoittain toimintaa yhdessä seurakunnan nuorisotyöntekijöiden kanssa. Lippukuntamme jäsenet käyvät myös joskus keräämässä kolehdin messussa.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Aikuiset voivat osallistua lippukunnan yksittäisiin tapahtumiin esimerkiksi tulemalla vetämään koloillan jostakin osaamastaan aiheesta, osallistumalla retkelle tai kisaan rastihenkilöksi tai kisavartion saattajaksi tms. tai osallistumalla lippukunnan varainkeruuseen mm. tulemalla paistamaan lettuja tai makkaraa.”