Vihterä

Kysymyksiin vastasi Vihterän hallituksen jäsen ja tiedottaja Maija “Mai” Huitu tammikuussa 2019. Kuvat ovat Vihterän toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Vihterä toimii Vihdin kunnassa pääsääntöisesti Vihdin Kirkonkylällä ja Nummelassa, joissa myös lippukuntamme kolot sijaitsevat. Lippukunnalla on kaksi partiokämppää, jotka molemmat sijaitsevat Moksissa.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Vihterä syntyi vuonna 2015 kun kaksi vihtiläistä partiolippukuntaa, Hiistulen Tytöt ja Vihdin Polunlöytäjät, yhdistyi. Tästä syystä lippukunnallamme on nuoresta iästään huolimatta jo vuosia vanhoja perinteitä, kuten joulukuun alussa järjestettävä viikonlopun mittainen Pikkujoululeiri. Uusina perinteinä lippukuntaan on syntynyt syyskauden aloittava koko lippukunnan johtajiston yhteinen retki, VihteräValkeat ja lippukunnan kevätkauden aloittava Vihterävisio!

Lippukunnallamme on myös oma ansiomerkkijärjestelmä, johon kuuluu mm sudenpennuille ja seikkailijoille jaettava Reippausmerkki ja Vihterän oma ansiomitali.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Vihterässä toimii toista vuotta kerran kuussa kokoontuva aikuispartioryhmä Kuukkelit. Lisäksi vaeltajilla (18-22-vuotiaat) ja samoajilla (15-17-vuotiaat) on jonkin verran omaa ohjelmaa. Johtajisto aloittaa syksyn partiokauden yhteisellä VihteräValkeiksi nimetyllä retkellä, jonka aikana mm. suunnitellaan alkavan talven ohjelmaa yhdessä. Lippukunnassamme toimii myös eri ikäkausien yhteiset johtajaneuvostot.”

Aikuisryhmä Kuukkelit sieniretkellä.

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Vihdin seurakunta ja Vihdin kunta ovat lippukuntamme isoimmat taustayhteisöt. Partiokolomme sijaitsevat seurakunnan omistamissa tiloissa, mutta muuten seurakunta ei näy viikkotoiminnassamme. Osana Yrjönpäiväjuhlaa on usein partiohenkinen hartaus.”

Miten ja millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Lippukunnaltamme löytyy sähköinen rekrytointilomake, jonka kautta voi ilmaista halukkuutensa tulla kokeilemaan partiota tai auttamaan erilaisten tapahtumien järjestämisessä! Esimerkiksi lasten vanhempia on ollut mukana mm. vuosittain järjestettävissä kämppatalkoissa.”

Ota yhteyttä lippukuntaan

 

Yläkuva: Juha Nurmi