Vihterä

Kysymyksiin vastasi Vihterän hallituksen jäsen ja tiedottaja Maija “Mai” Huitu. Kuvat ovat Vihterän toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Vihterä toimii Vihdin kunnassa pääsääntöisesti Vihdin Kirkonkylällä ja Nummelassa, joissa myös lippukuntamme kolot sijaitsevat. Lippukunnalla on kaksi partiokämppää, jotka molemmat sijaitsevat Moksissa.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Vihterä syntyi vuonna 2015 kun kaksi vihtiläistä partiolippukuntaa, Hiistulen Tytöt ja Vihdin Polunlöytäjät, yhdistyi. Tästä syystä lippukunnallamme on nuoresta iästään huolimatta jo vuosia vanhoja perinteitä, kuten joulukuun alussa järjestettävä viikonlopun mittainen Pikkujoululeiri. Uusina perinteinä lippukuntaan on syntynyt syyskauden aloittava koko lippukunnan johtajiston yhteinen retki, VihteräValkeat ja lippukunnan kevätkauden aloittava Vihterävisio!

Lippukunnallamme on myös oma ansiomerkkijärjestelmä, johon kuuluu mm sudenpennuille ja seikkailijoille jaettava Reippausmerkki ja Vihterän oma ansiomitali.”

Mikä on lippukuntanne vuoden 2019 kohokohta?

”Hienoja hetkiä vuodelle 2019 on suunnitteilla monta. Yksi iso kohokohta on varmasti partiopiirin syys-partiotaitokisojen isännöinti syyskuussa.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Vihterässä toimii toista vuotta kerran kuussa kokoontuva aikuispartioryhmä Kuukkelit. Lisäksi vaeltajilla (18-22-vuotiaat) ja samoajilla (15-17-vuotiaat) on jonkin verran omaa ohjelmaa. Johtajisto aloittaa syksyn partiokauden yhteisellä VihteräValkeiksi nimetyllä retkellä, jonka aikana mm. suunnitellaan alkavan talven ohjelmaa yhdessä. Lippukunnassamme toimii myös eri ikäkausien yhteiset johtajaneuvostot.”

Aikuisryhmä Kuukkelit sieniretkellä.

Onko teillä keväällä 2019 perhepartioryhmää?

”Ei.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Vihdin seurakunta ja Vihdin kunta ovat lippukuntamme isoimmat taustayhteisöt. Partiokolomme sijaitsevat seurakunnan omistamissa tiloissa, mutta muuten seurakunta ei näy viikkotoiminnassamme. Osana Yrjönpäiväjuhlaa on usein partiohenkinen hartaus.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Lippukunnaltamme löytyy sähköinen rekrytointilomake, jonka kautta voi ilmaista halukkuutensa tulla kokeilemaan partiota tai auttamaan erilaisten tapahtumien järjestämisessä! Esimerkiksi lasten vanhempia on ollut mukana mm. vuosittain järjestettävissä kämppatalkoissa.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Sunnuntaina 6.1.2019 klo 14-18 järjestetään Nummelassa kauden aloitustapahtuma VihteräVisio, johon kiinnostuneet aikuiset ovat tervetulleita. Lisätietoa VihteräVisiosta voi kysellä sähköpostitse tai puhelimitse!”

 

Yläkuva: Juha Nurmi