Pornaisten Solmu

Kysymyksiin vastasivat Pornaisten solmun johtajisto Emilia Haansuu (lippukunnanjohtaja), Jerkker Pennanen ja Heidi Vaherno (pestijohtajat) sekä Atte Köngäs (ohjelmajohtaja) tammikuussa 2019.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Pornainen, kolomme sijaitsee Isojärven leirimajalla.”

Miten kuvailisitte lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Lippukuntamme on pieni ja tiivis yhteisö jossa kaikilla on mahdollisuus toteuttaa itseään. Osallistumme ahkerasti Uudenmaan partiopiirin ja Suomen partiolaisten tapahtumiin sekä olemme aktiivisesti mukana koulutuksissa. Järjestämme vuosittain lippukunnan sisäisen partiotaitokilpailun josta on tullut hauska perinne.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Aikuiset osallistuvat aina halutessaan tapahtumiin ja koulutuksiin. Johtajahuoltoa pyritään järjestämään. Kokouksissa on aina hyvin evästä!”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Taustayhteisömme on seurakunta. Meillä on koko Suomen paras seurakunnan partiotyöntekijä joka on järjestänyt lapsille kirkkovierailuja ja pitää usein hiljentymisosuuden iltanuotiolla sekä avustaa ja ideoi muussa toiminnassa. Lippukuntamme avustaa itsenäisyyspäivän lippunnostossa ja jumalanpalveluksessa.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Muonittamaan, leirirakenteluun, tapahtumiin lisäsilmiksi ja -käsiksi. Saa tulla yöpymään oman lapsen kanssa.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Yhteyttä saa ottaa kehen tahansa johtajaan ja mukaan pääsee milloin vain. Kolollemme saa myös tulla tutustumaan halutessaan. Yhteystietoja voi katsoa nettisivuiltamme.”

 

Kuva: Eeva Helle