Kellokontiot

Kysymyksiin vastasi Kellokontioiden lippukunnanjohtaja Soile Sillman tammikuussa 2019.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Kellokoski Tuusulassa ja Hyökännummi Mäntsälässä. Ryhmät kokoontuvat Kellokoskella Kellokosken koulun tiloissa ja Hyökänummella seurakuntakodin tiloissa.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Lippukuntamme on pieni mutta pippurinen. Tahtotilana on mahdollistaa kaikille mukaan tuleville aikuisille sopivasti hommia ja lapsille pääsy mukaan toimintaan samantien, ilman jonotusta. Tähän asti tämä hoidettu sataprosenttisesti!”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Johtajahuoltomme on keskittynyt toistaiseksi kokousten yhteydessä nautittuihin ruokailuihin. Tähän asiaan aiomme erityisesti paneutua ja panostaa vuonna 2019 niin, että saamme uuden toimintakulttuurin luotua, jonka avulla varmistetaan että kaikki aikuiset saavat, jaksavat ja haluavat harrastaa partiota!”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Tuusulan seurakunta on taustayhteisömme ja se näkyy pääasiallisesti toiminnan mahdollistajana taloudellisesti. Myös helppo ja matalan kynnyksen yhteistyö aluepapin kanssa on erittäin hyvin toiminut systeemi. Juhlissamme lauletaan monesti myös joitakin virsiä. Listalta löytyvät niin perinteiset laulut kuten Suvivirsi ja Maa on niin kaunis, kuin uudempiakin lauluja – vähän tunnelman mukaan.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Retkille ja koloiltoihin pääsee mukaan aina ja hommia löytyy varmasti halujen ja kykyjen mukaan. Myös ”taustatueksi” pääsee halutessaan, hoitamaan esimerkiksi lippukunnan asusteiden hankintaa tai muuta sellaista.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä kehen tahansa johtajiston jäseneen tai laittamalla viestin Facebookissa tai sähköpostitse! Kaikki ajantasaiset yhteystietoväylät löytyvät nettisivuiltamme.”

Kuva: Mikko Rantala