Sammon Takojat

Kysymyksiin vastasi Sammon Takojien johtajisto elokuussa 2023. Kuvat ovat Sammon Takojien toiminnasta.

Kesäretki Kiljavalla.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Kilta ja Sompio Keravalla.”

Sudenpennut sytyttävät nuotiota.

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

Nuori ja dynaaminen lippukuntamme täyttää lokakuussa 2023 komeat viisi vuotta. Olemme kuitenkin edelleen tuoreita ja keskeneräisiä, joten uudet ihmiset ja ideat otetaan ilolla vastaan.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Meillä on säännöllisesti kokoontuva aikuisvartio, johon osallistuminen ei velvoita mihinkään pestiin. Aikuisvartio retkeilee noin kerran kuussa. Tulevalle syksylle on jo paljon monipuolisia suunnitelmia.

Johtajiston hyvinvointia pyritään ylläpitämään yhteisillä aktiviteeteilla ja hyvällä ruoalla. Porukkamme viihtyy mainiosti yhdessä, mikä jo tekee toiminnasta mielekästä.”

Aikuisvartio retkellä Evolla.

Onko teillä taustayhteisöä?

”Ei ole.”

Millaisiin vapaaehtoistehtäviin tarvitsette aikuisia?

”Hienoa olisi, jos löytyisi lisää innostuneita aikuisia avuksi viikkotoimintaan. Yksin ei kenenkään tarvitse meillä ryhmiä johtaa ja koulutusta on tarjolla kaikkiin tehtäviin. Satunnaisapua tarvitaan esim. retkille ja leireille kuskeiksi, muonittajiksi ja ihan vaan täysi-ikäisiksi osallistujiksi.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Kaikille pyritään löytämään omien toiveiden mukainen tehtävä. Meillä jokainen aikuinen saa mahdollisuuden kehittää itseään, jakaa omia taitojaan ja oppia uusia. Luonnossa samoilusta kiinnostuneille aikuisvartiomme on kiva tapa aloittaa uusi harrastus.

Tarjoamme kaikenikäisille unohtumattomia seikkailuja ja uusia ystäviä. Tervetuloa mukaan!”

Sammon Takojien lippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja ja pestijohtaja.