Tuuspartio

Kysymyksiin vastasi Tuuspartion johtajisto tammikuussa 2019. Kuva on Tuuspartion kesäleiriltä.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Tuuspartio toimii Etelä-Tuusulassa Hyrylän ja Ruotsinkylän alueilla. Hyrylän kolomme sijaitsee entisen varuskunnan alueella.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Tuuspartio on Tuusulan vanhin toimiva lippukunta. Tuuspartiossa huokuu tekemisen meininki. Meillä TuPassa on aina puhallettu yhteen hiileen. Jäseniä meillä on 160. Tuuspartion slogan on ’Me ollaan ihan kivoja, mut me ollaan Tupasta’!

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Lippukuntamme vaeltajat (18-22-vuotiaat) ja aikuiset toimivat itselleen mieluisissa pesteissä. Aikuistoimintaa lippukunnallamme ei varsinaisesti ole. Suunnittelemme omaa toimintaa vaeltajille. Kokoonnumme johtajien kesken myös säännöllisesti kiittämään kuluneesta kaudesta. Viimeisimmässä kiitosviikonlopussa järjestimme kiitoksen kaikille johtajille hyvän ruoan, paljun ja saunan merkeissä. Jaoimme myös lippukunnan johtajille diplomeita ansiokkaasta partiotyöstä.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Tuusulan seurakunta on mukana Tuuspartion toiminnassa. Käytämme seurakunnan toimintatiloja ja TuPa osallistuu joka vuosi Itsenäisyyspäivän messuun. TuPa avustaa silloin tällöin myös muissa seurakunnan tapahtumissa. Muut tapahtumamme ovat ei-kirkollisia ja lippukuntaamme ovat tervetulleita kaikki elämänkatsomuksesta riippumatta!”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Olemme kutsuneet vanhempia tutustumaan partioon esimerkiksi lippukunnan yhteisille retkille tai kesäleireille, ja olemme saaneetkin tätä kautta vanhempia innostumaan mukaan aktiiviseen toimintaan.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Kutsumme aina uudet johtajat ja vanhemmat lippukunnan aloitusviikonloppuun kauden alussa, mutta voit myös tulla tutustumaan eri tapahtumiimme tai kokouksiimme mihin aikaan vuotta vain!”

Ota yhteyttä lippukuntaan

 

Kuva: Eeva Helle