Tuuspartio

Kysymyksiin vastasi Tuuspartion lippukunnanjohtaja Merihelmi Kuosmanen elokuussa 2023. Kuva on Tuuspartion kesäleiriltä.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Toimintamme sijoittuu Etelä-Tuusulaan. Kolomme on Tuusulan pääkirjastolla, sekä usein viikkotoimintaa pidetään myös Professorin pytingillä Ruotsinkylässä.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Meidän lippukunta on hauska, äänekäs ja kekseliäs. Meillä on hyvä yhteishenki ja hommia tehdään suurella sydämellä.

Meillä on perhepartiotoimintaa, jossa aikuiset voivat harrastaa pienten lasten kanssa yhdessä.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Ollaan viime vuosina aktivoiduttu toteuttamaan erityisesti vaeltajatoimintaa. Syksyllä alkaa uusi aikuisryhmä! Johtajahuolto on meillä säännöllistä ja tärkeässä osassa toimintaa. Olemme viettäneet yhdessä rentoja johtajaviikonloppuja, saunottu ja paljuiltu, käyty MegaZonessa ja keksitty erilaisia kisoja ja pelejä esimerkiksi kesäleirien ja retkien yhteydessä.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Tuusulan seurakunta on meillä taustayhteisönä. Saamme avustusta ja tiloja seurakunnalta, me avustamme seurakuntaa tarpeen mukaan ja osallistumme esimerkiksi itsenäisyyspäivän messuun vuosittain.”

Millaisiin vapaaehtoistehtäviin tarvitsette aikuisia?

”Tarvitsemme jatkuvasti uusia ryhmänjohtajia. Meillä on paljon nuoria innokkaita johtajia, mutta usein ryhmät kaipaisivat lisää aikuista tukea viikkotoimintaan. Toimintaan mukaan tukemisessa ei välttämättä tarvitse sitoutua viikoittaiseen toimintaan vaan voidaan keksiä erilaisia ratkaisuja osallistua!”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota?

”Meille voi tulla mukaan kokeilemaan partiota retkille tai kokouksiin. Retkillä tehtävänä voi olla esimerkiksi muonituksessa auttaminen, saunan lämmitys tai jonkin ohjelman vetämiseen osallistuminen.”

Yläkuva: Eeva Helle