Eräkamut

Kysymyksiin vastasivat Eräkamujen lippukunnanjohtaja Ville-Mikko Kinnunen ja ohjelmavastaava Pietari Uitto tammikuussa 2019.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Toimimme Keravan Saviolla, mutta lippukuntalaisiamme tulee sekä Keravan sisältä, että naapurikunnista.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Meillä kaikki saavat olla sellaisia kuin haluavat. Lippukuntamme on viime vuosien aikana tarjonnut runsaasti kansainvälistä toimintaa aktiivisesta jamboreeosallistumisesta (jamboreet ovat kansainvälisiä partiosuurleirejä) moniin EU:n sisäisiin Erasmus+ hankkeisiin, niin Suomessa kuin muualla Euroopassa!”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Suurimmaksi osaksi aikuiset ja vaeltajat (18-22-vuotiaat) johtavat eri ryhmiä. Järjestämme johtajille joka vuosi virkistymispäivän. Meiltä löytyy perhepartiota (alakouluikäiset harrastavat yhdessä vanhemman kanssa), josta moni aikuinen on ponnahtanut mukaan myös muuhun partiotoimintaan, yleensä sen kautta, kun heidän omat lapsensa ovat aloittaneet sudenpennuissa (7-9-vuotiaat).”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Meillä on taustayhteisönä niin Keravan seurakunta kuin myös nuorisotoimi. Seurakunta tukee meitä taloudellisesti, ja osallistumme seurakunnan tapahtumiin (kuten partiokirkko ja itsenäisyyspäivän lipunnosto). Nuorisotoimelta saamme kolomme nuorisotila Elzun yläkerrassa.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Minne vaan mukaan! Yleensä kokouksiin apulaiseksi tai retkille mukaan.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Ota meihin yhteyttä! Ehdottaisin tutustumista toimintaan lähimmän tulevan retken puitteissa.”

 

Kuva: Eeva Helle