Martin Partio

Kysymyksiin vastasi Martin Partion lippukunnanjohtaja Erika Väisänen elokuussa 2022. Kuvat ovat Martin Partion toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Partiokolomme sijaitsee Martissa, Hyvinkäällä.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista?

”Olemme Hyvinkäällä toimiva pieni mutta sisukas lippukunta!”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Omaa ryhmää meidän lippukunnan aikuisilla ei ole, mutta aikuiset harrastavat meillä johtamalla viikkotoimintaa sekä avustamassa retkillä, leireillä ja tapahtumissa. Johtajistohuoltoa löytyy ajoittain, ollaan käyty mm. keilaamassa ja syömässä. Myös retkillä järjestetään johtajistohuoltoa.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Merkittävänä taustayhteisönä meillä toimii Hyvinkään seurakunta. Seurakunta antaa meidän käyttää seurakuntakeskuksen tiloja sekä on mukana järjestämässä tapahtumia, kuten Hyvinkään lippukuntien yhteisen partiokirkon. Teemme myös Martin asukasyhdistyksen ja Hyvinkään partiotuen kanssa yhteistyötä mm. järjestämällä yhdessä tapahtumia.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota?

”Meille voi tulla mukaan minkälaisiin tehtäviin vain! Meillä on aina erilaisia tehtäviä tarjolla, voit tulla esimerkiksi avustamaan päivä- tai viikonloppuretkille muonituksen kanssa tai lähteä partiotaitokisoihin partiolaisille saattajaksi. Voit myös tulla vetämään viikkotoimintaa tai tulla esimerkiksi kerran vierailevaksi tähdeksi vetämään partiokokousta. Kaikki ovat tervetulleita toimintaan, myös jäsenten vanhemmat!”

Kuvat: Sari Sirniö, Erika Väisänen, Juha Lehtinen