Valkealan Kolmisoihtu

Kysymyksiin vastasivat Valkealan Kolmisoihdun lippukunnanjohtaja Sanna Orasmaa ja varalippukunnanjohtaja Mikko Rämä tammikuussa 2019.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Kouvolan Valkeala. Kolomme on Valkealan seurakuntakeskuksella. Toimintaryhmiä kokoontuu myös Toimintakeskuksella Niinirannassa.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Olemme perinteinen lippukunta, jolla on vakiintuneet toimintatavat. Tykkäämme olla metsässä, varsinkin omalla eräleirialueella. Siellä meillä on oma kämppä, sauna ja laavu.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Meillä on toimiva vanhempainneuvosto, joka tukee lippukuntamme toimintaa. Vanhempainneuvosto on koottu lasten vanhemmista. Muut vanhemmat osallistuvat aktiivisesti retki- ja leiritoimintaan esimerkiksi päiväretkille. Lasten vanhemmat osallistuvat myös viikottaisiin kokouksiin. Johtajahuoltona olemme retkeilleet, käyneet laskettelemassa, elokuvissa, ruokailemassa…”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Taustayhteisönämme toimii Valkealan seurakunta. Se näkyy meille taloudellisena ja henkisenä tukena lippukunnalle ja lippukuntalaisille. Viikkotoimintamme tapahtuu seurakunnan tiloissa. Osallistumme seurakunnan tapahtumiin ja seurakunta tukee meidän tapahtumia.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Meille voi tulla mukaan kokeilemaan partiota! Keksimme mielellämme aikuiselle häntä kiinnostavan tavan tutustua ja osallistua partiotoimintaan.”

Kuva: Eeva Helle