Porvoon Polunlöytäjät

Kysymyksiin vastasi Polunlöytäjien lippukunnanjohtaja Heidi Collander tammikuussa 2019. Kuvat ovat Polunlöytäjien toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Keskusta, koko Porvoo. Kolomme on tällä hetkellä väliaikaisesti Tuomiorovastin pappilassa, Linnamäen ja Maarin pulkkamäen välissä. Omaa koloamme tuomiokirkon alapihalla remontoidaan.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”PoPo on vireä, nuorehko, notkea ja kasvava lippukunta. Juuret silti tiukasti erään Suomen vanhimman lippukunnan perintöä. Meillä on oma pieni kämppä Porvoon lähistöllä.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Meillä on ihan uusia syksyllä 2018 aloittaneita, ihania ja innokkaita aikuisia nyt mukana monia. Perinteitä kaivetaan naftaliinista ja keksitään uusia. Kaikille on löytynyt jotain hommaa ja johtajaretki ’JOSKUS = Johtajien Omaa Suunnittelua ja Kettukarkkien Uskomatonta Säpinää’ järjestetään tammikuussa.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Seurakunta on tärkeä taustayhteisömme. Meillä on oma upea partiopappi Iiro, joka soittaa myös huuliharppua ja kitaraa. Saamme Porvoon suomalaiselta seurakunnalta käyttöön toimivat tilat niin toimintaan kuin varastointiinkin (iso kiitos!). Seurakunnan lapsikerhojen kanssa on suunniteltu tutustumista perhepartion muodossa kevääksi 2019. Avustamme pari kertaa vuodessa kolehdinkannossa tai muissa vastaavanlaisissa tehtävissä.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Tervetuloa meille! PoPoon pääsee vaikka catering-tiimiin eli vispilän varteen retkelle, johtamaan sudenpentujen (7-9-vuotiaat) ja seikkailijoiden (10-12-vuotiaat) ryhmiä kokeneiden johtajien kanssa, opettamaan vaikka kiipeilyä, sienitietämystä, kuppikakkuleivontaa, haavahommia tai kaminan huoltoa – kaikki kelpaa ja olemme aina valmiina tutustumaan uusiin tulijoihin!!”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Facebook-sivujen kautta voi laittaa viestiä tai meiliä!”

Yläkuva: Mikko Rantala