Porvoon Polunlöytäjät

Kysymyksiin vastasi Polunlöytäjien lippukunnanjohtaja Heidi Collander tammikuussa 2019. Kuvat ovat Polunlöytäjien toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

“Keskusta, koko Porvoo. Kolomme on tällä hetkellä väliaikaisesti Tuomiorovastin pappilassa, Linnamäen ja Maarin pulkkamäen välissä. Omaa koloamme tuomiokirkon alapihalla remontoidaan.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

“PoPo on vireä, nuorehko, notkea ja kasvava lippukunta. Juuret silti tiukasti erään Suomen vanhimman lippukunnan perintöä. Meillä on oma pieni kämppä Porvoon lähistöllä.”

Mikä on lippukuntanne vuoden 2019 kohokohta?

“Vuonna 2019 ajattelimme retkeillä tehokkaasti, osallistua isompaan kesäleiriin ja keksiä sitä omaa hilpeää partiohauskaa! Uusia perinteitä on luotu viime vuoden aikana Porvooseen, teemme yhteistyötä muiden Porvoon lippukuntien kanssa mm. Partiomaiset kauneimmat joululaulut -tilaisuuden ja sudenpentukisojen (7-9-vuotiaille) osalta. Yhdessä kehittelimme vielä kokoon viime keväänä pienen, mutta sitäkin virkeämmän partioparaatin vanhassa kaupungissa. Se huipentui partiomessuun ja mehukesteihin. Näitä tuoreita perinteitä on tarkoitus jatkaa.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

“Meillä on ihan uusia syksyllä 2018 aloittaneita, ihania ja innokkaita aikuisia nyt mukana monia. Perinteitä kaivetaan naftaliinista ja keksitään uusia. Kaikille on löytynyt jotain hommaa ja johtajaretki ‘JOSKUS = Johtajien Omaa Suunnittelua ja Kettukarkkien Uskomatonta Säpinää‘ järjestetään tammikuussa.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

“Seurakunta on tärkeä taustayhteisömme. Meillä on oma upea partiopappi Iiro, joka soittaa myös huuliharppua ja kitaraa. Saamme Porvoon suomalaiselta seurakunnalta käyttöön toimivat tilat niin toimintaan kuin varastointiinkin (iso kiitos!). Seurakunnan lapsikerhojen kanssa on suunniteltu tutustumista perhepartion muodossa kevääksi 2019. Avustamme pari kertaa vuodessa kolehdinkannossa tai muissa vastaavanlaisissa tehtävissä.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

“Tervetuloa meille! PoPoon pääsee vaikka catering-tiimiin eli vispilän varteen retkelle, johtamaan sudenpentujen (7-9-vuotiaat) ja seikkailijoiden (10-12-vuotiaat) ryhmiä kokeneiden johtajien kanssa, opettamaan vaikka kiipeilyä, sienitietämystä, kuppikakkuleivontaa, haavahommia tai kaminan huoltoa – kaikki kelpaa ja olemme aina valmiina tutustumaan uusiin tulijoihin!!”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

“Facebook-sivujen kautta voi laittaa viestiä tai meiliä!”

 

Yläkuva: Mikko Rantala