Upinniemen Merisissit

Kysymyksiin vastasivat Upinniemen Merisissien lippukunnanjohtaja Emilia Lehtisaari ja varalippukunnanjohtaja Pauliina Paakkinen tammikuussa 2019.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Kolomme sijaitsee Kirkkonummen Upinniemellä, toiminta-alueemme on Upinniemen ja Kantvikin alue”.

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Olemme meripartiolippukunta ja toimimme meren lisäksi myös maalla. Omistamme purjeveneen, optimistijollia, kanootin sekä lisäksi runsaasti monipuolista teltta- ja retkikalustoa.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Aikuistoiminta on meillä mökki- ja purjehdusviikonloppuja vaeltaja-/aikuisryhmässä, johtajahuoltoa hyvän ruuan merkeissä, välillä saunoen – kun on purjehdittu saunamökkisaareen – ja korttipelejä veneen keulakajuutassa.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Teemme yhteistyötä Porkkalan Venekerhon kanssa.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Kaikenlaisia tehtäviä on avoinna. Ideoidaan yhdessä sinulle sopiva. Esim. veneen perämies, yökipinävuoro ja halkojen hakkuu retkellä, veneen kunnostustyöt, auttaminen koloiltojen pyörittämisessä apuryhmänjohtajana.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Aikuinen pääsee toimintaan mukaan ympäri kalenterivuoden. Järjestämme keväällä erillisen aloitustapahtuman, seuraamalla Facebookissa saat tietää ajankohdan heti kun se julkaistaan. Facebookissa saa yksityisviestillä lippukunnan johtoon nopeasti yhteyden.

Aikuinen voi aloittaa milloin tahansa yhdessä lapsen kanssa alle kouluikäisten perhepartiossa, jota järjestetään noin kerran kuussa viikonloppuisin, tai apuohjaajana vanhempien lasten viikkotoiminnassa.”

Kuva: Eveliina Saari