Jukolan Veljet ja Siskot

Kysymyksiin vastasi JuVeSin lippukunnanjohtaja Veronika ’Veera’ Pesonen tammikuussa 2019Kuvat ovat lippukunnan toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Nurmijärven kirkonkylä. Kolomme sijaitsee seurakunnan nuorisotalon päädyssä, osoitteessa Pappilantie 3.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Lippukunnallamme on paljon perinteitä ja pitkä historia, mutta toiminta on nuorekasta ja järjestämme paljon koko lippukunnan yhteisiä tapahtumia, kuten lippukuntaretkiä ja leirejä vuosittain.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Lippukunnassamme toimii noin kerran kuussa kokoontuva aikuispartioryhmä jonka toimintaan osallistuu  lippukunnan johtajia ja aivan uusia aikuisia partiolaisia. Johtajahuoltoon kuuluu esimerkiksi perinteiset tapahtumat kuten johtajien jouluinen puurojuhla ja kevätpiknik johon monesti kuuluu nuotiolla ruoan laittoa, sauna ja talviturkinheitto toukokuussa. Lisäksi johtajapäivien yhteydessä – joilla suunnitellaan tulevaa toimintaa – on aina myös jotain kivaa virkistäytymistä!”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Taustayhteisönämme toimii Nurmijärven evankelisluterilainen seurakunta. Seurakunta tarjoaa meille kokoontumistilat ja olemme mukana joissain seurakunnan tapahtumissa vuosittain, kuten Kauneimmat joululaulut kirkossa ja seurakunnan adventtimyyjäiset. Nämä tapahtumat ovat monen suosiossa mutta toki aina vapaaehtoisia, jotta jokainen voi osallistua oman vakaumuksensa mukaan.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Viikkotoimintaan toivotamme tervetulleiksi apujohtajia, esimerkiksi kerran kauden aikana tai niin usein kuin haluaa ja ehtii. Tällöin voi vain saapua paikalle sovittuna iltana ja auttaa partiojohtajaa järjestämään suunniteltua ohjelmaa lapsille. Lisäksi kaikille retkille ja leireille ovat uudet aikuiset todella tervetulleita, voi tulla koko retken ajaksi tai vaikkapa yhdeksi päiväksi avuksi, jolloin voi päästä esimerkiksi saattamaan sudenpentuja rastiradalla metsässä tai laittamaan ruokaa. Myös osallistumista talkoisiin (huivien ompelu, varaston siivous ym.) arvostamme suuresti. Otamme myös kaikki uudet ideat ja ehdotukset mielellämme vastaan, tehtäviä löytyy talouden hallinnasta viestintään ja erätaitoihin!”

 

Kuvat: 1-3. Pauli Kallonen, 4. Iida Syrjäläinen