Partiolippukunta Polaris

Kysymyksiin vastasi Partiolippukunta Polariksen viestintävastaava Lasse Lampenius joulukuussa 2021. Kuva on syksyltä 2020 Polariksen kotisatamasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Kokoonnumme Fiskarsin ruukissa, mutta toiminta-alueemme kattaa koko Itä-Raaseporin. Olemme Raaseporissa ainoa suomenkielinen lippukunta.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista?

”Olemme sekä maa- että meripartio ja jollastomme kasvaa (järkyttävää vauhtia). Olemme pieni, noin 50 jäsenen aktiivinen lippukunta joka perustettiin 90-luvulla, mutta on kokenut muutaman uudelleenheräämisen.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Aikuiset harrastavat partiota yhdessä partiolaisten kanssa leireillä auttaen, mutta myös johtajahuollossa, jossa pyrimme tekemään yhdessä asioita.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Taustayhteisömme on Fiskarsin kyläseura, joka mahdollistaa meille tilat. Pystymme jakamaan varusteita, neuvottelemme sopimuksia yhdessä heidän kanssaan ja järjestämme yhteisiä tapahtumia.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota?

”Aikuinen partiotoiminnassa on toivottu ja tervetullut ihan vaan olemaan kanssamme. Usein ylimääräinen silmäpari ja käsipari on hyödyksi, mutta voi vaan tulla mukaan nauttimaan esimerkiksi leiristä tai retkeilystä.”

Kuvat: Mikko Rantala ja Elina Laiho