Partion markkinointi

Piiri tukee lippukuntia markkinointitapahtumien järjestämisessä ja tarjoaa valmiit materiaalit jäsenhankintaan!

Ilmoita avoin tapahtuma piirille

Ilmoita lippukuntasi kaikille avoimesta partiotapahtumasta aina piiritoimistolle, niin autamme sen markkinoinnissa! Jos olette perustamassa uutta ryhmää, johon on paikkoja jäljellä, kannattaa ensimmäistä kokouskertaa mainostaa myös tapahtuman tavoin.

Piirille ilmoitetulle tapahtumalle laitetaan maksettu mainos Facebookiin ja Instagramiin, joka näkyy ihmisille alueellanne. Lisäksi tapahtumasta tiedotetaan paikallislehdille.

Lisätkää tapahtuma Kuksaan ja ilmoittakaa sen jälkeen siitä piiritoimistolle sähköpostilla: uusimaa@partio.fi.

Voitte käyttää tätä markkinointitapahtuman Kuksa-pohjaa, jossa on mukana ohjeita: https://kuksa.partio.fi/tilaisuustiedot.aspx?id=51355 (huom. kirjaudu ensin Kuksaan ja klikkaa sitten linkkiä, niin pääset pohjaan) tai luoda oman tavalliseen tapaan.

Kuksa-tapahtumasta tiedot siirretään piirin tapahtumakalenteriin, ja ne näkyvät mainoksissa. Kuksalla ei siis ole tarpeen kerätä ilmoittautumisia, ellei se ole välttämätöntä. Myöskään Kuksan ”täppiä” ei tarvitse miettiä, toimistolta katsotaan ne kuntoon ennen julkaisua!

Sen sijaan tapahtumassa tulisi olla:

  • tapahtumapaikka ja osoite sekä mahdolliset saapumisohjeet
  • alkamis- ja loppumisaika
  • esittelyteksti tapahtumasta (Kuksa-lomakkeen viimeiseen kohtaan) sisältäen: kenelle tapahtuma on ja mitä siellä tehdään, yhteystiedot, on tarve kysyä lisätietoja ja linkin lippukunnan nettisivuille tai somekanaviin

Ilmoitettuja tietoja voi päivittää Kuksassa ja ne päivittyvät sieltä (viiveellä) piirin nettisivuille. Ilmoitattehan päivämäärämuutoksesta tai mikäli teette merkittäviä muutoksia sisältöön niin että tapahtumaan on enää 10 päivää tai vähemmän, jottei piiri mainosta vääriä tietoja.

Markkinointitapahtuman ohjelma

Tikkupullaa torilla, retkeilyä lähimetsässä vai avoin koloilta? Markkinointitapahtumassanne voitte rennosti esittäytyä partiosta kiinnostuneille pienen purtavan tai luonnossa liikkumisen parissa, tai tehdä samoja kivoja juttuja kuin lippukunnan sisäisissä tapahtumissa – leikit tai rastirata toimivat hyvin! Koko perheen tapahtumat ovat suosituimpia, joten puuhaa kannattaa miettiä myös lapsille, vaikka tavoitteena olisi esitellä harrastusta aikuisille.

ideoita markkinointitapahtumiin (partio.fi)

Etätapahtumaan sopivat työkalut

Markkinointitavarat ja esitteet

Piiritoimistolta voi lainata banderolleja ja muuta tapahtumatavaraa. Esitteitä voi tilata postitse Suomen Partiolaisilta.

Mainosta tapahtumaanne tai lippukuntaanne

Ilmoittakaa markkinointitapahtumastanne:

  • paikallislehdellenne
  • paikalliseen Facebook-puskaradioryhmään ja
  •  kuntanne nettitapahtumakalenteriin!

Partion materiaalipankista löytyvät aina tuoreimmat materiaalit, kuten somejakokuvat, esitteet ja julistepohjat. Kuvapankkien kuvia voit käyttää partioviestinnässä, kun mainitset kuvaajan nimen.

Viesti myös huoltajille, jonossa oleville ja vanhoille jäsenille

Lippukunnan jäsenten huoltajista ja ei-aktiivisten jäsenten joukosta löytyy iso joukko mukaan kutsumista odottavia ihmisiä! Ota käyttöön malliviestit johtajatarpeesta huoltajille ja sosiaalisessa mediassa viestimiseen:

Artikkelikuva: Emma Lahtinen