Tervetuloa partioon -koulutus

Parin tunnin mittaisessa Tervetuloa partioon -koulutuksessa aikuisena harrastuksen aloittavat saavat perustiedot partiosta kätevästi yhdessä paketissa. Lippukunta järjestää koulutuksen yleensä itse, sillä olennainen osa koulutusta ovat lippukunnan omat perinteet ja toimintatavat. Jos tämä ei onnistu, lippukunta voi vaihtoehtoisesti myös kannustaa uudet aikuiset suorittamaan Tervetuloa partioon -verkkokurssin tai osallistumaan piirin muutaman kerran vuodessa järjestämiin yhteisiin koulutuksiin.

 

Valmis materiaali lippukunnan omaan Tervetuloa partioon -koulutukseen

Materiaali on saatavilla myös laminoituna lainaksi piiritoimistolta ulkona pidettäviä kursseja varten.

Tervetuloa partioon -koulutusmateriaali

Kaikille avoin Tervetuloa partioon -verkkokoulutus

Tervetuloa partioon -koulutus on mahdollista suorittaa myös partion verkkokoulutusympäristössä, Partiomoodlessa. Koulutus sisältää kaikki Tervetuloa partioon -koulutuksen sisällöt itsenäisesti tehtävinä verkkotehtävinä. Näitä ovat mm. partion arvot ja ihanteet, partiolupaus, partiohistoria, partion paikallinen toiminta sekä turvallisuusasiat partiossa. Koulutuksen suorittamiseen kuluu noin 1,5 – 2 tuntia aikaa. Tehtäviä voi tehdä omassa tahdissa ja järjestyksessä keskittyen itselle mielenkiintoisiin teemoihin. Kun on mielestään oppinut tarpeeksi partiosta, voi tulostaa itselleen todistuksen koulutuksen suorittamisesta.

Partiolaiset ja partiolaisten huoltajat kirjautuvat Partiomoodleen PartioID:llä (sama tunnus jolla kirjaudut Kuksaan), mutta kurssiin voi tutustua myös vierailijana täysin ilman tunnuksia.

VERKKOKOULUTUS PARTIOMOODLESSA

Piirin järjestämät Tervetuloa partioon -koulutukset

Piiri järjestää muutaman kerran vuodessa yhteisiä Tervetuloa partioon -koulutuksia, joissa tutustutaan partioon yleisesti.

Katso tulevat koulutukset tapahtumakalenterista

Artikkelikuva: Juha Nurmi