Inkoon Samoilijat

Kysymyksiin vastasivat Inkoon Samoilijoiden lippukunnanjohtaja Iiro ”Ige” Auvinen ja pestijohtaja Mikko ”Pätkä” Lehto tammikuussa 2019. Kuvat ovat Samoilijoiden toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Toteutamme pääosin suomenkielistä partiotoimintaa koko Inkoolle. Kolomme sijaitsee Inkoon ydinkeskustassa.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Pieni ja sisukas lippukunta, jossa keskitytään mielekkään partiotoiminnan tarjoamiseen lapsille ja nuorille mahdollisimman vähäisellä byrokratialla. Aikuisten työpanoksesta iso osa kohdistuu toimintaan retkillä ja leireillä. Lippukunta on vahvasti tekijöidensä näköinen.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Aikuisille on vanhempainiltoja, joita ollaan laajentamassa retkiksi ja vaellukseksi. Järjestämme silloin tällöin myös aikuisten koloiltoja, joissa teemme nuoremmille suunnattuja partioaktivitetteja. Kaikilla retkillä on myös aikuisille suunnattua ohjelmaa!”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Lippukunnan taustayhteisönä toimii Inkoon seurakunta. Seurakunta tarjoaa lippukunnan toimitilat (kolon) ja partiolaiset ovat silloin tällöin, esimerkiksi partioviikolla avustamassa jumalanpalveluksissa.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Apulaiseksi retkille ja viikkotoimintaan sekä tukemaan varainkeruuta ja hallintoa. Jokaiselle löytyy mielekästä ja hyödyllistä tekemistä omien mieltymysten mukaan. Retkillä tehtävät koostuvat ensiavusta ja turvallisuudesta, muonituksesta ja huollosta, ohjelman toteutuksesta sekä ikäkausiryhmien valvojien tehtävistä.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Kannattaa ottaa yhteyttä, niin katsotaan yhdessä sinulle sopivin seuraava tilaisuus tulla tutustumaan! ”

Kuvat: Iiro Auvinen & Mia Fast