Järvenpään Metsänkävijät

Kysymyksiin vastasi Järvenpään Metsänkävijöiden johtajisto tammikuussa 2019. Kuvat ovat Metsänkävijöiden toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Toiminta-alueemme on koko Järvenpää. Kolomme sijaitsee Satukalliossa Etelä-Järvenpäässä.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Meillä on paljon toimintaa metsässä. Kaikki toiminta tapahtuu pääosin ulkona ja käymme paljon retkillä. Siten erätaitojen opettelu on meillä suuressa osassa.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Meillä on vaeltaja- (18-22-vuotiaat) ja aikuisryhmät, jotka kokoontuvat satunnaisesti. Ryhmät ovat esimerkiksi käyneet seikkailupuistossa, omilla retkillä ja kokkailleet. Lisäksi meillä on vanhempainneuvosto Tervaskannot, joilla on omaa toimintaa kuten retkiä ja he järjestävät tapahtumia. Meillä on kaksi kertaa vuodessa johtajapäivät, jossa esimerkiksi tehdään ruokaa, ryhmäydytään, kokeillaan erilaisia lajeja, vietetään aikaa yhdessä.

Onko teillä perhepartioryhmää?

”Kyllä! Perhepartioryhmä Oravat kokoontuu kerran kuussa lauantaisin.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Taustayhteisönä on evankelisluterilainen seurakunta. Meillä on itsenäisyyspäivänä yhteinen lipunnosto ja sen jälkeen jumalanpalvelus. Saamme käyttää seurakunnan tiloja isompiin tapahtumiin.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Esimerkiksi muonittamaan retkille tai leireille, sudenpentu- tai seikkailijaryhmään apujohtajaksi tai sijaiseksi, mukaan vanhempainneuvoston toimintaan, saattajaksi tai rastimieheksi kisoihin tai apujohtajaksi retkelle tai leireille.”