Järvenpään Metsänkävijät

Kysymyksiin vastasivat Järvenpään Metsänkävijöiden lippukunnanjohtaja Emilia Seiluri, apulaislippukunnanjohtaja Riina Seppälä, taloudenhoitaja-sihteeri Tuukka Pihlaja ja Henri Ailas. Kuvat ovat Metsänkävijöiden toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Toiminta-alueemme on koko Järvenpää. Kolomme sijaitsee Satukalliossa Etelä-Järvenpäässä.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Meillä on paljon toimintaa metsässä. Kaikki toiminta tapahtuu pääosin ulkona ja käymme paljon retkillä. Siten erätaitojen opettelu on meillä suuressa osassa.”

Mikä on lippukuntanne vuoden 2019 kohokohta?

”Suomen Metsänkävijöiden yhteinen kesäleiri Suurmäkiö Kemiössä. Lisäksi muut lippukunnan retket. Syyskausi aloitetaan koko lippukunnan yhteisillä Syyskauden avajaisilla metsässä.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Meillä on vaeltaja- (18-22-vuotiaat) ja aikuisryhmät, jotka kokoontuvat satunnaisesti. Ryhmät ovat esimerkiksi käyneet seikkailupuistossa, omilla retkillä ja kokkailleet. Lisäksi meillä on vanhempainneuvosto Tervaskannot, joilla on omaa toimintaa kuten retkiä ja he järjestävät tapahtumia. Meillä on kaksi kertaa vuodessa johtajapäivät, jossa esimerkiksi tehdään ruokaa, ryhmäydytään, kokeillaan erilaisia lajeja, vietetään aikaa yhdessä.

Onko teillä keväällä 2019 perhepartioryhmää?

”Kyllä.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Taustayhteisönä on evankelisluterilainen seurakunta. Meillä on itsenäisyyspäivänä yhteinen lipunnosto ja sen jälkeen jumalanpalvelus. Saamme käyttää seurakunnan tiloja isompiin tapahtumiin.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Esimerkiksi muonittamaan retkille tai leireille, sudenpentu- tai seikkailijaryhmään apujohtajaksi tai sijaiseksi, mukaan vanhempainneuvoston toimintaan, saattajaksi tai rastimieheksi kisoihin tai apujohtajaksi retkelle tai leireille.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla, niin johtokolmikkomme vastaa sinulle!”