Kirkkonummen Metsänkävijät

Kysymyksiin vastasi KiMen ohjelmajohtaja Laura kesäkuussa 2022.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Pääasiallinen alueemme on Kirkkonummen keskusta. Kolomme sijaitsee Lyanilla vanhan pappilan takana.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Olemme Metsänkävijä-lippukunta, eli erityisen tärkeä osa toimintaamme on luonnossa retkeily ja erätaidot. Olemme myös yksi Uudenmaan suurimmista lippukunnista, ja siksi meillä on tarjolla monipuolista toimintaa kaikenikäisille partiolaisille.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Toiminnassamme on mukana paljon vaeltajaikäisiä johtajia, joilla on myös omaa vaeltajatoimintaa. Aikuisvartio Huuhkajat kokoontuu noin parin kuukauden välein, usein päiväretken tai vaelluksen merkeissä. Retkiä on tehty Evolle, Kolille ja Alpeille. Lisäksi johtajakahvilat kokoavat aikuisia ja muita johtajaikäisiä. ”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Kirkkonummen suomalainen seurakunta on taustayhteisömme ja saamme siltä toimitilat. Osallistumme myös mm. partiomessuun ja jotkut jäsenistämme ovat olleet esim. kantamassa kolehtia seurakunnan tapahtumissa. ”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Mukaan sopii tulla vaikka vain kokeilemaan miltä partio tuntuu! Miltei jokaiseen tapahtumaan kaivataan aina apukäsiä (tehtävää löytyy laidasta laitaan sen mukaan, mikä itseä kiinnostaa). Tai tulisitko kokeilemaan kokouksen pitämistä sinulle tutusta aiheesta ryhmän omien johtajien kanssa.”

Kuva: Juha Nurmi