Kuninkaantien Kipinät

Kysymyksiin vastasi Kuninkaantien Kipinöiden jäsenrekisterinhoitaja Noora Niemi tammikuussa 2019. Kuvat ovat lippukunnan toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Kirkkonummen Masala ja Sundsberg kuuluvat pääasialliseen toiminta-alueeseemme, kolomme sijaitse Masalan kirkolla osoitteessa Tinantie 4.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Olemme pienehkö teini-ikäinen lippukunta itäiseltä Kirkkonummelta. Perinteisimpiin tapahtumiimme kuuluvat puurojuhla, jonka paikkaa ollaan vakiinnuttamassa itsenäisyyspäivän päivälle ja Kipinän Kierros eli sudenpennuille ja seikkailijoille tarkoitettu kisa. Kuulumme myös Suomen Vapaapartioryhmään.” (SVPR pyrkii harjoittamaan kieli-, uskonto- ja muista rajoista riippumatonta partiota Suomessa.)

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Vaeltajia (18-22-vuotiaat) on muutama, ja vaeltajatoiminta hakee parhaillaan muotoaan, koska kaksi kolmasosaa heistä on uudehkoja partiolaisia. Myös aikuistoiminta sekä hallituksemme jatke eli Jatkojohto hakee myös vielä muotoaan, uudistuneen johtajiston myötä!”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Kirkkonummen suomalainen seurakunta on taustayhteisömme. Asia ei oikeastaan näy toiminnassamme muuten kuin että kolomme sijaitsee kirkon kerhotiloissa ja partioviikon tietämillä järjestettävällä partiomessulla sekä johtajahuollolla (josta vastaavat Kirkkonummen seurakuntien partiotyöntekijät).

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Meille voi tulla kokeilemaan partiota esimerkiksi perhepartioryhmän kautta, apukäsiksi ja -silmiksi sudenpentujen kokoukseen tai retkelle keittiöavuksi!”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Meihin voi olla yhteydessä esimerkiksi Facebookin kautta tai laittamalla sähköpostia! Syksyllä koulujen alkamisen jälkeen olemme yleensä myös pitäneet yhteisen aloitustapahtuman.”

Yläkuva: Mikko Rantala, muut: Pinja Julku