Lohjan Eräveikot

Kysymyksiin vastasi Eräveikkojen pestijohtaja Jesper Vallenius tammikuussa 2019. Kuva on Eräveikkojen toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Lohjan Eräveikkojen päivittäistoiminta tapahtuu Lohjan keskustassa sijaitsevalla kololla – osoitteessa Ojamonkatu 36 terveyskeskuksen vieressä.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Eräveikot on poikalippukunta ja tekee paljon yhteistyötä Lohjan Nummityttöjen kanssa. Eräveikot järjestävät retkiä usein Mustion Hållsnäsissä sijaitsevalla farmilla.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Eräveikoilla on kaksi vaeltajaryhmää: Sisi ja Susi (18-22-vuotiaille). Eräveikot pyrkivät järjestämään kaksi johtajavirkistystapahtumaa vuosittain, johon suunnitellaan aikuisille suunnattua partiohenkistä ohjelmaa.”

Onko teillä taustayhteisöä?

”Ei.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Aikuiset voivat oman halukkuutensa mukaan lähteä kokemaan erilaisia pieniä tehtäviä esimerkiksi retken yhteydessä! Tehtävä voi liittyä esimerkiksi muonittamiseen tai ohjemansuunnitteluun ikärymille.”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Lohjan Eräveikot järjestää joka syksy elokuussa kiinnostuneille infotilaisuuden, jossa on myös mahdollista ilmoittautua mukaan toimintaan. Kunkin vuoden infotilaisuuden tarkempi ajankohta selviää viimeistään heinäkuun aikana. Kiinnostuneet aikuiset voivat myös ottaa milloin vain yhteyttä!”

Yläkuva: Mikko Rantala