Sipoon Hukat

Kysymyksiin vastasivat Sipoon Hukkien ohjelmajohtaja Lotta Hänninen, lippukunnanjohtaja Salla Piironen ja pestijohtaja Ina Seppänen tammikuussa 2019. Kuvat ovat Sipoon Hukkien toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Toimimme Pohjois-Sipoossa, Nikkilän aluella. Kolomme sijaitsee Nikkilässä osoitteessa Kylävuorentie 22.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Meidän lippukuntamme on varsin perinteinen ja meillä on toimintaa jokaiselle ikäkaudelle. Meidät erottaa kuitenkin siitä, että me olemme oikeasti avoimia kaikille ja meidän lippukuntaan voi tulla ja liittyä juuri sellasena kun on. Sipoon Hukat ovat monille jäsenillemme kuin toinen perhe, jonne on aina helppo tulla ja, jossa on aina ihana olla.”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Aikuisille yritämme luoda koko ajan enemmän mahdollisuuksia harrastaa ”omaa partiota”. Meillä on jokavuotinen syysseminaari, jonne ovat tervetulleita kaikki samoajat, vaeltajat ja aikuiset. Järjestämme myös joulun välipäiville usein pienen aikuisretken. Kevään puolella on myös usein jonkinlainen johtajavirkistystapahtuma. Viime vuonna kyseisessä tapahtumassa menimme yhdessä potkunyrkkeilemään. Johtajahuoltotapahtumissa on oleskelua, saunomista, syömistä sekä tutustumista toisiin ja lippukuntaan. Vuoden 2019 alussa on myös suunnitteilla käynnistää kunnon aikuispartiotoimintaa.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Sipoon suomalainen seurakunta toimii taustayhteisönämme. Seurakunta antaa avustuksia ja tiloja käyttöömme. Sipoon Hukat taas edustavat seurakunnan tapahtumissa (perhetapahtumat, yhteisvastuu yms.) Lippukunnallamme on myös oma ”seppo” eli seurakunnan työntekijä, joka auttaa lippukuntaa mm. vaikeissa tilanteissa tai tulee tarpeen vaatiessa vaikka kokouksiin puhumaan lapsille kiusaamisesta. Emme kuitenkaan ole hengellinen lippukunta tai suorita hengellistä ohjelmaa.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Aikuisille löytyy tehtävää niin pienistä kuin suurista osa-alueista. Helppoja matalan kynnyksen tehtäviä joihin aikuinen voi tulla osallistumaan on esim. saunan lämmintäjä, retkellä iltasadun lukija, tai retkien muonittaja tai apuri. Meillä on myös paljon ryhmiä, jolla saattaa olla jopa 3-4 vetäjää, jotta aikuiset eivät joudu yksin ja saavat myös muita aikuistuttuja. Oikeastaan taivas on rajana, koska partiossa pääsee tekemään kaikkea ja kaikille varmasti löytyy mieluista tekemistä!”

Miten toiminnasta kiinnostunut aikuinen pääsee teille mukaan?

”Toiminnastamme kiinnostunut aikuinen pääsee meille mukaan esim. ottamalla yhteyttä Facebookin kautta tai  suoraan keneen vain lippukunnan jäsenistä. Aikuiset voivat myös tulla käymään lapsensa kokouksessa ja siellä ilmoittaa olevansa kiinnostuneita tai tulla joka syksy järjestettävään aloitustapahtumaamme nuotioiltaan.”

Ota yhteyttä lippukuntaan