Klapaset

Kysymyksiin vastasi Klapasten lippukunnanjohtaja Emma Mähönen tammikuussa 2019. Kuvat ovat Klapasten toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

“Toimimme Nurmijärven Klaukkalan alueella. Kolomme sijaitsee Klaukkalan kirkolla.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

“Olemme yli 200-henkinen nuorekas lippukunta!”

Mikä on lippukuntanne vuoden 2019 kohokohta?

“Lippukuntamme vuoden 2019 kohokohta tulee olemaan lippukunnan kesäleiri, joka järjestetään yhdessä ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijöiden kanssa. Luvassa on siis hieman tavallisesta poikkeava kesäleiri!”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

“Jokaisella sudenpentu- ja seikkailijaryhmällä on useampi aikuinen johtaja, eli myös aikuisilla on oiva mahdollisuus saada partiosta uusia ystäviä johtaessaan ryhmää. Johtajahuoltotapahtumissa olemme esimerkiksi käyneet seikkailupuistossa, brunssilla sekä saunoneet ja laittaneet ruokaa yhdessä.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

“Taustayhteisönämme toimii Nurmijärven seurakunta, joka tarjoaa meille partiotilan eli kolon toimintaamme varten. Järjestämme vuosittain myös esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlan yhdessä seurakunnan kanssa.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

“Aikuiset ovat tervetulleita esimerkiksi kokeilemaan ryhmänjohtamista johonkin sudenpentu- tai seikkailijaryhmistämme. Monet aikuiset ovat myös aloittaneet partiotaipaleensa joltakin lippukuntamme retkeltä tai leiriltä, jossa aikuinen voi toimia esimerkiksi muonitus- tai kuljetusapuna tai vaikka mukana toteuttamassa ohjelmaa!”

 

Yläkuva: Mikko Rantala