Rajan Reippaat

Kysymyksiin vastasivat Rajan Reippaiden johtajat Jenni Ojala, Tanja Penttilä, Marjaana Koso-Nihtilä, Marika Kurko ja Sanna Suur-Uski tammikuussa 2019. Kuva on Rajan Reippaiden toiminnasta.

Mikä on toiminta-alueenne?

”Lippukuntamme kotikunta on Virolahti ja toiminnassamme on mukana partiolaisia myös Haminasta ja Miehikkälästä. Tällä hetkellä meillä kokoontumisia Klamilassa, Pihlajassa ja Virojoella. Lisäksi perhepartiolaiset kokoontuvat vaihtelevissa paikoissa Virolahden ja Miehikkälän alueella.”

Miten kuvailisit lippukuntaanne? Mikä teidän lippukuntanne erottaa muista? 

”Rajan Reippaat ovat Uudenmaan Partiopiirin ”Ahvenanmaa” eli meidät erottaa muista hieno sijaintimme historiallisessa ympäristössä aivan kaakkoisimmassa Suomessa. Rajan Reippaina teemme myös aina asioita reippaasti! Rajan Reippaat on toimelias ja helposti lähestyttävä lippukunta. Meillä ei ole koskaan jonoja, vaan toimintaan pääsevät aina kaikki mukaan!”

Miten aikuiset harrastavat teillä yhdessä?

”Meiltä löytyy vaeltajatoimintaa (18-22-vuotiaille) pienellä porukalla. Johtajistolla on kaksi retkeä vuodessa, yksi yöretki ja yksi päiväretki, jotka sisältävät niin johtajahuoltoa kuin toiminnan suunnitteluakin. Ensi vuodelle on hautumassa ajatus myös aikuispartiosta.”

Onko teillä taustayhteisöä? Miten se näkyy toiminnassanne?

”Meillä ei ole virallista taustayhteisöä, mutta Virolahden kunta tukee meidän toimintaamme suuresti.”

Millaisiin tehtäviin aikuinen voi tulla kokeilemaan partiota? 

”Esimerkiksi leireille, retkille ja kokouksiin pääsee aina avuksi! Leireille voi tulla esimerkiksi lämmittämään saunaa, avuksi keittiöön tai uimavalvojaksi. Halutessaan pääsee toki myös vaikka tekemään ohjelmaosasia leireillä tai tapahtumissa.”

 

Yläkuva: Eeva Helle