Sähköiset osaamismerkit

Uudenmaan partiopiirin sähköiset osaamismerkit on tehty yhdessä Suomen Partiolaisten kanssa. Osaamismerkkejä voivat hakea myös muut kuin partiolaiset.

Mikä on osaamismerkki?

Sähköisellä osaamismerkillä (Mozilla Open Badge) tuodaan esiin tietoja, taitoja, osaamista tai saavutusta. Merkin voi liittää esimerkiksi CV:hen tai jakaa sosiaalisessa mediassa.

Osaamismerkki koostuu kuvasta ja merkkiin liitetyistä tiedoista, joita ovat merkin kuvaus, merkin saamiskriteerit, myöntäjän tiedot sekä merkin voimassaoloaika. Osaamismerkkiin on mahdollistaa liittää myös todisteita osaamisesta, jotka osoittavat, millä osaamisella/näytöillä merkin saaja on sen ansainnut.

Mitä hyötyä osaamismerkistä on?

Partiolaiselle osaamismerkki on erinomainen keino näyttää partiossa hankittua osaamistaan esimerkiksi koulumaailmassa tai työnhaussa.

Osaamismerkki on avoin konsepti, joka ei ole sidoksissa tiettyyn työkaluun tai partion tai oppilaitoksen IT-ratkaisuihin.

Osaamismerkit ovat maksuttomia.

Lue lisää ja katso kaikki Suomen partiolaisten kehittämät osaamismerkit.

Uudenmaan Partiopiirin luomat osaamismerkit

Retkikokki-merkin saaja osaa suunnitella ja toteuttaa retken muonituksen huomioiden ravitsemuksen, erityisruokavaliot ja hygienian. Merkin saaja osaa käyttää retkikeitintä ja tehdä ruuan nuotiolla sekä huolehtia jätehuollosta ekologisesti.

Hae Retkikokki-merkkiä

Gourmet-retkikokki-merkin saaja osaa suunnitella ja toteuttaa retkien muonituksen huomioiden ravitsemuksen, erityisruokavaliot ja hygienian. Merkin saaja osaa erilaisia retkiruokien ruoanvalmistustapoja ja osaa tehdä ruokaa ilman astioita. Merkin saaja osaa huolehtia myös jätehuollosta ekologisesti. Hyvä pohja merkin hankkimiselle on piirin järjestämä retkiruokakurssi. 

Hae Gourmet-retkikokki-merkkiä

Leirikokki-merkin saaja on ollut mukana leirin tai muun vastaavan vähintään kolme vuorokautta kestävän tapahtuman muonittajana. Ruoka on tehty tilapäisessä leirikeittiössä.

Hae Leirikokki-merkkiä

Leirikeittiömestari-merkin saaja on ollut mukana leirin tai muun vastaavan vähintään kolme vuorokautta kestävän tapahtuman vastaavana muonittajana. Merkin saaja on osallistunut leiriruokailujen suunnitteluun ennalta ja johtanut ruokahuoltoa leirillä. Ruoka on tehty tilapäisessä leirikeittiössä.

Hae Leirikeittiömestari-merkkiä