Piirihallitus

Piirin jäsenkokouksissa (kevät- ja syyskokous) lippukunnat päättävät uusmaalaisen partioinnin suunnasta ja painopisteistä. Syyskokouksissa valitaan yhdistyslainkin vaatima piirihallitus, joka huolehtii kokousten välillä, että piirin toiminta etenee näiden linjausten mukaisesti.

Piirihallitus koostuu ministereistä, joiden vastuualueet ovat vaihdelleet vuosien varrella. Tätä nykyä pysyviä salkkuja ovat koulutusohjelma, viestintä & markkinointi, talous & yhteiskuntasuhteet ja alue.

 


 

Piirihallitus 2018

Piirihallituksen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@uusimaa.partio.fi

Jussi Leinonen, piirinjohtaja (puh. 041 545 3999)

Tommi Tiira, piirin varajohtaja (puh. 050 542 9758)

Anna Cajanus, vapaaehtoistuen ministeri (puh. 050 3233 963)

Ossi Hokkanen, talous- ja yhteiskuntasuhdeministeri (puh. 050 505 8845)

Alpi Jokinen, ohjelmaministeri (puh. 045 863 0177)

Salla Rantamäki, viestintä- ja markkinointiministeri (puh. 041 545 3148)

Mari Sundell, alueministeri (puh. 050 442 1315)

Riina Seppälä, lippukuntatuen ministeri (puh. 0400 967 117)

Salla Wall, koulutusministeri (puh. 040 709 0331)

Oskari Tolvanen, varaministeri (puh. 050 514 9988)

 


 

Mitä piirihallitus tekee?

Piirihallituksen tehtävänä on aina vain paremman partiotoiminnan mahdollistamiseen lippukunnissa. Lisäksi jokainen ministeri edustaa omaa toiminnanalaansa sekä toimii piirin edustajana valtakunnallisessa päätöksenteossa Suomen partiolaisten valiokuntien ja Partioneuvoston kautta. Koko piirin (lippukuntien ja piirin ryhmien) toiminnan tavoitteellisuus ja laatu sekä resurssit ovat ministerien ykkösasioita!

Jokaiseen ministeriöön kuuluu useita ryhmiä, jotka vastaavat omista osa-alueistaan, esimerkiksi piirilehdestä tai piirikisoista. Hallitus toimii läheisessä yhteistyössä piirin työntekijöiden, muiden piirien sekä kattojärjestö Suomen Partiolaisten kanssa.

Ehdokkaiksi hallitukseen voivat ilmoittautua kaikki uusimaalaiset partiolaiset. Jokaisessa syyskokouksessa on paikkoja auki! Ministerin tärkein ominaisuus on aito kiinnostus höystettynä oppimishalulla ja toimintatarmolla. Kaiken muun voi oppia. Lisätietoja vaalisivulta.

Piirihallitus kokoontuu 3-5 viikon välein. Tavalliset kokoukset pidetään yleensä Partioasemalla Helsingissä. Ministerit koostavat vuorotellen kokousuutisen asialistalla olevista asioista. Kokousaikataulu sovitaan tammikuussa pidettävässä viikonlopun mittaisessa seminaarissa. Silloin tutustutaan uusiin jäseniin, tarkistetaan pestit, tiimiytetään porukka ja käynnistetään vuoden toiminta. Toinen seminaari on syksyllä ennen syyskokousta. Silloin mm. suunnitellaan seuraavaa toimintavuotta yhdessä ryhmien kanssa. Seminaareja on pyritty pitämään eri puolilla piiriä luonnonläheisissä, mutta samalla tehokkaan työskentelyn mahdollistavissa puitteissa.

 

Aiheeseen liittyvää