Piirihallitus

Piirin kevät- ja syyskokouksissa lippukunnat päättävät uusmaalaisen partioinnin suunnasta ja painopisteistä. Syyskokouksissa valitaan yhdistyslainkin vaatima piirihallitus, joka huolehtii kokousten välillä, että piirin toiminta etenee näiden linjausten mukaisesti. Piirihallituksen jäsenten, ministerien, nimikkeet ovat vaihdelleet vuosien varrella. Tätä nykyä pysyviä salkkuja ovat koulutus ja ohjelma, viestintä-markkinointi, talous-yhteiskuntasuhteet ja alue.

Piirihallitus 2017

Piirihallituksen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@uusimaa.partio.fi

Jussi Leinonen, piirinjohtaja (p. 0415453999)
Tommi Tiira, piirin varajohtaja (p. 0505429758)
Salla Wall, koulutusministeri (p. 0407090331)
Mari Sundell, alueministeri (p. 0400967117)
Matti Sippola, ohjelmaministeri (p. 0504311425)
Salla Rantamäki, viestintä- ja markkinointiministeri (p. 0415453148)
Tiina Witikkala, talous- ja yhteiskuntasuhdeministeri (p. 0503028115)
Ville Vänskä, projektiministeri (p. 0504918311)
Juho Pyörny, varaministeri (p. 0442956950)
Oskari Tolvanen, varaministeri (p. 050514998)

Mitä piirihallitus tekee?

Piirihallituksen tehtävänä on aina vain paremman partiotoiminnan mahdollistamiseen lippukunnissa. Lisäksi jokainen ministeri edustaa omaa toiminnanalaansa sekä toimii piirin edustajana valtakunnallisessa päätöksenteossa laajennettujen valiokuntien, valiokuntien ja partioneuvoston kautta Koko piirin, sen ryhmien ja lippukuntien, toiminnan tavoitteellisuus ja laatu sekä resurssit ovat ministerien ykkösasioita! Jokaiseen ministeriöön kuuluu kuhunkin 2-7 ryhmää. Piirihallitus on myös ryhmä, ja sitä johtavat piirinjohtajat. Hallitus toimii läheisessä yhteistyössä piirin työntekijöiden, muiden piirien sekä Suomen Partiolaisten kanssa.

Ehdokkaiksi hallitukseen voivat ilmoittautua kaikki uusmaalaiset partiolaiset. Jokaisessa syyskokouksessa on paikkoja auki! Ministerin tärkein ominaisuus on aito kiinnostus höystettynä oppimishalulla ja toimintatarmolla. Kaiken muun voi oppia. Lisätietoja vaalisivulta.

Piirihallitus kokoontuu 3-5 viikon välein. Tavalliset kokoukset pidetään yleensä Partioasemalla mutta myös erikoisempia paikkoja on nähty. Kokoukset sovitaan tammikuussa pidettävässä viikonlopun mittaisessa seminaarissa. Silloin tutustutaan uusiin jäseniin, tarkistetaan pestit, tiimiytetään porukka ja käynnistetään vuoden toiminta. Toinen seminaari on syksyllä ennen syyskokousta. Silloin mm. suunnitellaan seuraavaa toimintavuotta yhdessä ryhmien kanssa. Seminaareja on pyritty pitämään eri puolilla piiriä luonnonläheisissä, mutta samalla tehokkaan työskentelyn mahdollistavissa puitteissa.

Kuvassa takarivissä vasemmalta: Salla Wall, Tea Hurme, Tiina Witikkala. Keskirivissä vasemmalta Ville Vänskä, Mari Sundell, Salla Rantamäki, Oskari Tolvanen, Juho Pyörny. Edessä Jussi Leinonen ja Matti Sippola.

Aiheeseen liittyvää