Ohjelmajohtajan 6 kohdan muistilista syksyyn 2022

Hei uusmaalainen ohjelmajohtaja, hauskaa partiokauden alkua! Tähän on koottu sinulle ohjelmanjohtajan pestiäsi ajatellen tärkeimmät jutut syksyn aloitukseen sekä kauden tärkeät päivämäärät.

Ohjelmajohtajan muistilista syksyyn 2022

1. Varmista, että kaikilla samoajilla ja vaeltajilla on luotsi

Jokainen alle 22-vuotias partiolainen ansaitsee aikuisen tuen partio-ohjelman toteuttamiseen. Luotsin pesti on ajankäytöllisesti kevyt ja sopii myös muun pestin rinnalle. Kysy nuorilta itseltään, kenet tutun partiojohtajan he haluaisivat luotsikseen.

Psst. Kaikille tänä vuonna samoaja- tai vaeltajaikäkauteen siirtyville on postitettu piiristä vaelluskartta tai samoajan taskukartta sekä kirje, jossa kannustetaan käymään karttaa yhdessä luotsin tai muun lippukunnan aikuisen kanssa. 

2. Vaeltajatoimintaan vauhtia alueellisella vartiolla

Ovatko lippukuntanne vaeltajat vailla omaa vartiota? Vartiojärjestelmä ja aikuinen tuki ovat edellytyksiä laadukkaalle ikäkausiohjelman toteuttamiselle. Siksi piiri kannustaa perustamaan alueellisia, lippukuntarajat ylittäviä vaeltajavartioita!

Jos haluaisit lippukuntanne mukaan alueelliseen vartioon, vinkkaa meille nuorten kanssa toimimisesta ja ajankäytöllisesti kevyestä pestistä kiinnostunut partiojohtaja!

ALUEELLISET VARTIOT JA LUOTSIT

3. Pestikeskustelut käydään nyt

Pestissä viihtymisen ja jaksamisen varmistamiseksi on tärkeää käydä pestikeskustelut ja välipestikeskustelut jokaisen pestissä olevan kanssa. Nyt syksyn alussa on oiva hetki hoitaa nämä keskustelut - niitä voidaan järjestää myös etänä. Toinen helppo tapa on käydä keskustelut lippukunnan tapahtuman yhteydessä.

pohja pestikeskusteluun ja muita vinkkejä pestaamiseen

4. Partio-ohjelmasovellus Kompassi käyttöön

Partio-ohjelman aktiviteettien merkitseminen on siirtynyt Kuksasta Kompassiin vuoden alussa. Jatkossa vuosiselosteen pohjana käytetään Kompassiin merkittyjä tietoja.

Jotta lippukuntanne voi käyttää Kompassia, tarkista tai pyydä ryhmänjohtajia tarkistamaan Kuksassa seuraavat asiat:

  1. On tärkeää tarkistaa, että Kuksaan on merkitty oikein ryhmänjohtajat ja jäsenet. Kompassin toiminta perustuu ryhmien tietoihin, jotka tulevat Kompassiin Kuksasta.
  2. Jotta partiolainen pääsee itse merkitsemään aktiviteetit Kompassiin, hänen tulee kirjautua PartioID:llä. PartioID:n käyttö vaatii, että Kuksaan on merkitty henkilölle sähköpostiosoite.
  3. Partiolaisen tiedoissa Kuksassa tulee olla valittuna kohta “Tiedot henkilön kuulumisesta ikäkausiryhmiin saa välittää Kuksasta rajapinnan kautta.”

Syksyllä tulossa koulutusta, joissa käydään läpi ryhmänjohtajien Kuksa-toimintoja ja kompassin käyttöä:

LISÄÄ OHJEITA JA TIETOA KOMPASSISTA

5. Vinkkaa ryhmien johtajille valmiit ohjelmapaketit

Sudenpennuille, seikkailijoille, tarpojille ja samoajille on luotu valmiit kokousmateriaalit tarvikelistoineen syksyn ensimmäisiin kokoukseen.

Valmiit ohjelmapaketit

6. Kannusta tarpojat, samoajat ja vaeltajat piirin tapahtumiin

Syksyn partiotapahtumiin ilmoittautuminen on nyt ajankohtaista. Muista, että tärkein kannustin piiritapahtumiin lähtemiselle tulee aina omasta lippukunnasta!

SYKSYN KALENTERI

Perhepartiolle on nykyisin oma partio-ohjelma. Ryhmän kautta myös aikuiset voivat innostua jatkamaan partiossa. Perhepartio voi kokoontua esimerkiksi kerran kuussa ja mukana olevat perheet kantavat vuorotellen vastuun ohjelmasta. Perhepartiokoulutus Lippukuntapäivässä 29.10. on oiva startti toimintaan!

Merkitkää Kuksaan lippukunnan tietoihin, että järjestätte perhepartiota, niin tieto näkyy partion Lippukuntahaussa! Tarkista myös, ovatko lippukunnan perhepartiotiedot ajan tasalla Uudenmaan Partiopiirin nettisivuilla. Jos niissä on korjattavaa, laita sähköpostia osoitteeseen uusimaa@partio.fi.

Muistutus: Perhepartiolaiset liittyvät partion jäseneksi. Aikuinen maksaa partion I-jäsenmaksun ja 4-6 -vuotias maksaa III-jäsenmaksun. Lisätietoa perhepartiosta: https://www.partio.fi/lippukunnille/partio-ohjelma/perhepartio/


Ohjelmajohtajan syksyn kalenteri

Laita kalenteriin nämä! Katso myös Lippukunnan vuosikello, josta löytyvät vuosittain toistuvat pestikohtaiset tehtävät lippukunnan johdossa.

ELOKUUSSA

  • Ryhmätiedot kuntoon Lippukuntahakuun
  • Lippukunnan avoin markkinointitapahtuma
  • Aloitus- ja välipestikeskustelut

SYYSKUUSSA

LOKAKUUSSA

MARRASKUUSSA

 


Whatsapp-lista pitää ajan tasalla

Voit liittyä uusmaalaisten johtokolmikoiden WhatsApp-listalle, niin saat piiritoimistolta nostot ajankohtaisimmista partioasioista.

Parasta partiosyksyä!