Lippukunnanjohtajan 6 kohdan muistilista syksyyn 2022

Hei uusmaalainen lippukunnanjohtaja, hauskaa partiokauden alkua! Tähän on koottu sinulle pestiäsi ajatellen tärkeimmät jutut syksyn aloitukseen sekä kauden tärkeät päivämäärät.

Lippukunnanjohtajan muistilista syksyyn 2022

1. Aloitustapahtuma tai avoin ensimmäinen kokous

  1. Luokaa tapahtuma Kuksaan, voitte käyttää tätä pohjaa (huom. kirjaudu ensin Kuksaan ja klikkaa sitten linkkiä, niin pääset pohjaan).
  2. Ilmoittakaa siitä piiritoimistolle sähköpostilla 21.8. mennessä: uusimaa@partio.fi.

Huom. Piirille voi jatkossa ilmoittaa pitkin vuotta mainostukseen markkinointitapahtuman tai ryhmän, jossa on tilaa, mutta 21.8. jälkeen ilmoitetut syksyn tapahtumat eivät saa yhtä suurta näkyvyyttä.

LISÄTIETOA JA IDEOITA TAPAHTUMIKSI

2. Nettisivut ja Lippukuntahaku kuntoon!

Löytyykö partion Lippukuntahausta esittelynne? Mitä tietoa teistä löytyy, jos googlettaa partiota paikkakunnallanne? Onko se ajantasaista ja helposti löydettävissä? Ymmärtääkö ei-partiolainen tekstiä?

LIPPUKUNNAN KANAVIEN TARKASTUSLISTA

3.  Adventtikalenterikampanjan käynnistys

Joulukampanjapäälliköt tulisi merkitä Kuksaan 31.8. mennessä, jotta he saavat tarvitsemansa infon kampanjaan liittyen! Huomaathan että pestiä voi tehdä myös paripestinä, jolloin päälliköt tukevat ja tsemppaavat toisiaan tärkeässä pestissä.

NÄIN KÄYNNISTÄTTE KAMPANJAN LIPPUKUNNASSA

4. Pestikeskustelut käydään nyt, hyödynnä valmentajia tarvittaessa 

Pestissä viihtymisen ja jaksamisen varmistamiseksi on tärkeää käydä pestikeskustelut ja välipestikeskustelut jokaisen pestissä olevan kanssa. Nyt syksyn alussa on oiva hetki hoitaa nämä keskustelut - niitä voidaan järjestää myös etänä. Toinen helppo tapa on käydä keskustelut lippukunnan tapahtuman yhteydessä.

Voit pyytää myös valmentajaa tai piirin valmentajavastaavia pitämään ryhmäpestikeskustelun esimerkiksi johtokolmikolle. Valmentajia voi kysyä myös yli aluerajojen. Valmentajien yhteystiedot saat piiritoimistolta.

pohja pestikeskusteluun ja muita vinkkejä pestaamiseen

5. Kannusta johtajisto kouluttautumaan

Onko jollain johtajistostanne pestikoulutus tai partiojohtajakurssi käymättä? Tarkista syksyn kurssit tapahtumakalenterista ja ohjaa johtajat kursseille.

Varmista myös, että kaikki johtajat ovat käyneet Turvallisesti yhdessä -koulutuksen!

SYKSYN KALENTERI

6. Avustukset lippukunnalle

Muista hyödyntää avustustahot!

  1. Tarkista kunnan avustukset nuoriso- ja harrastetoiminnalle. Kuntien omilta sivuilta löydät tiedot ja aikataulun avustushakemuksille.
  2.  Uudenmaan Partiopiiri myöntää jäsenilleen apurahoja partiokoulutuksiin ja -matkoihin jatkossa ympäri vuoden. Onko lippukunnastasi joku osallistumassa Ko-Gille tai muuhun koulutukseen ja kaipaatte rahoitusta?
  3. Tiesithän, että partiossa on useita eri rahoitusmahdollisuuksia?

Lippukunnanjohtajan syksyn kalenteri

Laita kalenteriin nämä! Katso myös Lippukunnan vuosikello, josta löytyvät vuosittain toistuvat pestikohtaiset tehtävät lippukunnan johdossa.

ELOKUUSSA

  • Ryhmä- ja yhteystiedot kuntoon Lippukuntahakuun
  • Lippukunnan avoin markkinointitapahtuma
  • Aloitus- ja välipestikeskustelut
  • 31.8. mennessä adventtikalenterikampanjapäällikön tai -päälliköiden pestaaminen

SYYSKUUSSA

LOKAKUUSSA

MARRASKUUSSA

JOULUKUUSSA


Whatsapp-lista pitää ajan tasalla

Voit liittyä uusmaalaisten johtokolmikoiden WhatsApp-listalle, niin saat piiritoimistolta nostot ajankohtaisimmista partioasioista.

Parasta partiosyksyä!