Uusimaa – Lippukuntapäivä ja piirin syyskokous

Tapahtumalla on Helppo tulla -tunnus.
Syksyn Lippukuntapäivässä pääset oppimaan uutta, tutustumaan muihin Uudenmaan lippukuntiin ja vaikuttamaan piirin syyskokouksessa. Lippukuntapäivä on juuri sinua lippukunnassa tomivaa varten. Tule nauttimaan ja kehittämään osaamistasi! Lippukuntapäivä on osa piirin syyskokousta eli Lippukuntapäivä kuuluu kaikkien kokousosallistujien päivän ohjelmaan. 

Piirin kokouksen jälkeen on luvassa keilausta Keravan keilahallilla klo 17 lähtien. Piiri kustantaa keilaradat etukäteen ilmoittautuneille ja päivällinen hoidetaan omatoimisesti, vaikka matkalla hallille. Tervetuloa siis vielä rentoutumaan hyvässä seurassa lippukuntapäivän päätteeksi! 

Lippukuntapäivään ja iltaohjelmaan ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeen kautta. Piirin kokoukseen ei tarvitse ilmoittautua.


Lippukuntapäivä ja piirin kokous pidetään Keravan lukiolla


Päivän aikataulu:

09.00-09.30 aamukahvi (oma kuppi mukaan)

09.30-11.30 työpajat

11.30-12.30 lounas ilmoittautuneille (omat astiat mukaan)

12.00-12.30 valtakirjojen tarkistus

12.30-16.00 Piirin syyskokous

17.00 KeilailuaInformation in English:

The Scout Fair will gather all Scouts that act in local groups to meet, learn and get inspired! You can choose which workshops you want to attend. After the workshops we will have lunch together, followed by the general meeting. 

Ilmoittaudu viimeistään: 23.10.2022

Osallistumismaksu: Maksuton piirin tarjoama tapahtuma

Lisätietoja: emilia.pihlaja@partio.fi (Lippukuntapäivän osio); oskari.tolvanen@partio.fi (syyskokoukseen liittyvät asiat), uusimaa@partio.fi/0504460057 (ilmoittautumiseen liittyvät asiat)


Työpajat

Varmempi ote Kuksasta 

Perehdytään partion jäsenrekisteri Kuksan käyttöön ja sen eri ominaisuuksiin osallistujien toiveiden mukaisesti. Esimerkiksi: Lippukunnan tietojen hallinta, jäsentiedot ja partion uusi asiointipalvelu, tapahtuman luominen, ryhmätiedot ja aktiviteetit sekä rajapinta Kompassiin, laskutus, poimintatyökalu.  

Otathan mukaan oman älylaitteen, jolla voi käyttää Kuksaa. 

 

Lippukunnan viestintä ja markkinointi 

Työpajassa käydään läpi lippukuntien viestinnän ja markkinoinnin perusteita. Pajassa tutustutaan kohderyhmiin, tavoitteisiin ja kanaviin. Käymme läpi muun muassa lippukunnan somen tekemistä, uutta verkkosivupohjaa sekä olemassa olevaa materiaalia viestintää varten. Katsotaan yhdessä lippukunnan viestintä kuntoon! 

 

Huolicorneri 

Mitkä ongelmat painavat lippukunnassa? Tule kertomaan niistä huolicorneriin! Uudenmaalla aletaan tekemään podcast-sarjaa, jossa pureudutaan lippukuntia koskeviin ongelmiin. Tule jakamaan huolesi ja kertomaan mitä haluaisit podcastissä kuulla. 

 

Ko-Gi –raportti kuntoon 

Moi Ko-gi kurssin käynyt! Jumittaako Ko-gi raportin teko? Tästä työpajasta saat vinkkejä miten viimeistellä roikkumaan jäänyt ko-gi raportti ja nappulat vihdoin kaulaan.  Minkään ko-gin kurssin suorittamisesta ei ole liian pitkä aika: viimeistely raportille on mahdollista, ja tosi hyvä ajankohta voisi olla juuri NYT!  Ei haittaa myöskään jos yhteys alkuperäiseen ohjaajaan on kadonnut, voimme tarjota halutessasi uuden ohjaajaan ja vaikka miettiä kehittämistehtävänkin aiheen uudestaan. Mikäli on haasteita järjestää itselleen kirjoitusaikaa, siihenkin meillä on ajatuksia tarjolla. Eli rohkeasti mukaan ja pohtimaan miten just sun raportti saadaan maaliin! 

 

Perhepartio-ohjaajakoulutus 

Perhepartio-ohjaajakoulutus on peruskoulutus kaikille perhepartio-ohjaajille sekä toiminnan mahdollistamisesta lippukunnassa kiinnostuneille, esimerkiksi ohjelmajohtajille ja lippukunnanjohtajille. Koulutus on hyödyllinen myös kaikille perhepartioryhmän aikuisille, jotka voivat järjestää ryhmän kokoontumisia. Koulutuksessa saa kattavan kuvan Suomen partiolaisten perhepartio-ohjelmasta ja sen soveltamisesta lippukunnan perhepartioryhmän toimintaan. 

Koulutus antaa valmiudet ohjata ja aloittaa perhepartiotoiminta lippukunnassa. Koulutuksen aikana tehdään toimintasuunnitelma perhepartion kaudelle, opitaan perhepartioikäisestä lapsesta, tarkastellaan toimintaa lippukunnan näkökulmasta ja harjoitellaan soveltamaan ohjelmaa omalle porukalle sopivaksi. 

Olit sitten konkari tai vasta ajatusta herättelevä, tervetuloa mukaan! 

 

Vaeltajaohjelma 

Tule perehtymään vaeltajaohjelmaan! Tiedätkö mikä on vaelluskartta, suuntaus ja pakollinen rasti? Entä Suomi-projekti tai ulkomaanprojekti? Mitä vaeltajaluotsi tekee? Paja on kaikille, jotka haluat perehtyä vaeltajaohjelmaan ja saada vinkkejä sen toteuttamisesta lippukunnassa. 

 

Kestävästi Partiossa 

Työpaja antaa eväitä vastuullisuustyön aloittamiseen ja johtamiseen lippukunnissa. Tutustumme Kestävästi Partiossa -tunnukseen, sen osa-alueisiin sekä käyttöön vastuullisuustyön työkaluna. Kuulemme toisiltamme myös parhaat onnistumistarinat sekä toimivimmat vinkit matkaltamme kohti hiilineutraalia partiota. Työpaja sopii kaikille vastuullisuudesta kiinnostuneille. 

 

Maahanmuuttajataustaiset löytävät partiosta harrastuksen itselleen  

Haluamme, että partio on yhtä moninainen kuin sitä ympäröivä yhteiskunta. Miten saamme mukaan erilaisista taustoista tulevat lapset, nuoret ja aikuiset lippukunnan toimintaan? Mitä konkreettista teidän lippukunta voisi tehdä esteiden tunnistamiseksi ja madaltamiseksi? Lippukuntien tueksi on jo paljon erilaisia materiaaleja ja työkaluja - tervetuloa tutustumaan aiheeseen, kuulemaan vinkkejä ja ideoimaan uutta! 

 

Helppo tulla:
Tapahtumassa on käytössä partion Helppo tulla -tunnuksen osa-alueet: Hyvä olla, Ruoka, Raha, Liikkuminen, Hygienia, Lääkitys ja ensiapu, Näköaisti, Kuuloaisti, Kieli, Katsomus, Ohjelma, Markkinointi ja ilmoittautuminen ja Digitaalinen saavutettavuus. 
Osa-alueet huomioidaan etukäteen ilmoittautuneiden osallistujien tarpeiden pohjalta. Huomioitavaa:
- Tapahtuma on kiusaamisesta, häirinnästä ja syrjinnästä vapaa. Otathan tarvittaessa yhteyttä tapahtuman järjestäjiin tai piiritoimiston työntekijöihin. Anonyymia palautetta on mahdollista jättää tapahtuman palautelomakkeen yhteydessä.
- Ruokavaliot on huomioitu etukäteen ilmoittautuneiden osalta. 
- Tapahtuma nojaa näkö- ja kuuloaistin käyttöön, mutta esitykset pyritään tekemään selkeiksi. Olethan etukäteen yhteydessä, mikäli toivot tapahtumaan esimerkiksi viittomakielistä tulkkia. 
- Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtuman esteettömyyteen liittyen, voit olla yhteydessä tapahtuman johtajaan tai piiritoimistoon. 

Tapahtuman saavutettavuus

Tapahtumassa on huomioitu

Kokoukset, Digitaalinen saavutettavuus, Hajuaisti, Hygienia, Hyvä olla, Katsomus, Kieli, Kuuloaisti, Lääkitys ja ensiapu, Liikkuminen, Näköaisti, Ohjelma, Raha, Ruoka

Lue lisää saavutettavuudesta partiotapahtumissa