Ohjelmajohtajan muistilista syksyyn 2023

Hei uusmaalainen ohjelmajohtaja, hauskaa partiokauden alkua! Tähän on koottu sinulle pestiäsi ajatellen tärkeimmät jutut syksyn aloitukseen sekä kauden tärkeät päivämäärät.


1. Vaeltajatoimintaan vauhtia alueellisella vartiolla

Ovatko lippukuntanne vaeltajat vailla omaa vartiota? Vartiojärjestelmä ja aikuinen tuki ovat edellytyksiä laadukkaalle ikäkausiohjelman toteuttamiselle. Siksi piiri kannustaa perustamaan alueellisia, lippukuntarajat ylittäviä vaeltajavartioita!

Jos haluaisit lippukuntanne mukaan alueelliseen vartioon, vinkkaa meille nuorten kanssa toimimisesta ja ajankäytöllisesti kevyestä pestistä kiinnostunut partiojohtaja!


2. Pestikeskustelut käydään nyt, hyödynnä valmentajia tarvittaessa

Pestissä viihtymisen ja jaksamisen varmistamiseksi on tärkeää käydä pestikeskustelut ja välipestikeskustelut jokaisen pestissä olevan kanssa. Nyt syksyn alussa on oiva hetki hoitaa nämä keskustelut – niitä voidaan järjestää myös etänä. Toinen helppo tapa on käydä keskustelut lippukunnan tapahtuman yhteydessä.

Voit pyytää myös valmentajaa tai piirin valmentajavastaavia pitämään ryhmäpestikeskustelun esimerkiksi johtokolmikolle. Valmentajia voi kysyä myös yli aluerajojen. (Valmentajien yhteystiedot)


3. Ottakaa partio-ohjelmasovellus Kompassi käyttöön

Kompassia käytetään partio-ohjelman tehtyjen aktiviteettien ja aktiviteettikokonaisuuksien merkitsemiseen. Klikkaa auki Kompassin ohjesivut (käyttöohjeet, UKK, tietoa kehitystyöstä).

Syksyllä järjestetään Kompassi-koulutuksia Teamsin kautta:

  • ti 29.8. klo 18–19
  • ke 27.9. klo 18–19

4. Koulutusta Kuksan käyttöön

Eri ikäkausille on luotu valmiit kokousmateriaalit syksyn ensimmäisiin kokouksiin sekä mallitoimintasuunnitelmat koko vuodeksi!


5. Vinkkaa ryhmien johtajille valmiit ohjelmapaketit

Suomen Partiolaiset järjestää syksyn mittaan koulutuksia jäsenrekisteri Kuksan käytöstä ryhmänjohtajille. Vinkkaa lippukunnassanne!

Katso valmiit ohjelmapaketit:


6. Kannusta tarpojat, samoajat ja vaeltajat piirin tapahtumiin

Syksyn partiotapahtumiin ilmoittautuminen on nyt ajankohtaista. Muista, että tärkein kannustin piiritapahtumiin lähtemiselle tulee aina omasta lippukunnasta!


+ Joko teillä on perhepartioryhmä?

A. Perhepartioryhmän kautta myös aikuiset voivat innostua jatkamaan partiossa. Koulutus perhepartio-ohjaajille järjestetään 24.9. Lohjalla.

B. Merkitkää Kuksaan lippukunnan tietoihin, että järjestätte perhepartiota, niin tieto näkyy partion lippukuntahaussa!

C. Tarkista myös, ovatko lippukunnan perhepartiotiedot ajan tasalla Uudenmaan Partiopiirin nettisivuilla. Jos niissä on korjattavaa, laita sähköpostia osoitteeseen uusimaa@partio.fi.

Muistutus: Perhepartiolaiset liittyvät partion jäseneksi. Aikuinen maksaa partion I-jäsenmaksun ja 4–6-vuotias maksaa III-jäsenmaksun. Lisätietoa perhepartiosta


Ohjelmajohtajan syksyn kalenteri

Laita kalenteriin nämä! Katso myös Lippukunnan vuosikello, josta löytyvät vuosittain toistuvat pestikohtaiset tehtävät lippukunnan johdossa.

ELOKUUSSA

SYYSKUUSSA

LOKAKUUSSA

MARRASKUUSSA

JOULUKUUSSA

  • 13.12. mennessä adventtikalenterien tilitykset Kuksaan

Piiri on tukenasi!

WhatsApp-lista johtokolmikoille

Liity uusmaalaisten johtokolmikoiden WhatsApp-listalle, niin saat kerran viikossa nostot ajankohtaisimmista partioasioista.

LIITY TÄSTÄ 

Piiritoimisto auttaa

Uudenmaan Partiopiirin työntekijät auttavat lippukuntien ja piirin partiolaisia monenlaisissa kysymyksissä. 

Ota yhteyttä!