Pestijohtajan muistilista syksyyn 2023

Hei uusmaalainen lippukunnanjohtaja, hauskaa partiokauden alkua! Tähän on koottu sinulle pestiäsi ajatellen tärkeimmät jutut syksyn aloitukseen sekä kauden tärkeät päivämäärät.


1. Nettisivut ja lippukuntahaku kuntoon!

Löytyykö partion lippukuntahausta esittelynne? Mitä tietoa teistä löytyy, jos googlettaa partiota paikkakunnallanne? Onko se ajantasaista ja helposti löydettävissä? Ymmärtääkö ei-partiolainen tekstiä?


2. Rekrytoi puuttuvat johtajat

Oletko jo kysynyt kaikkia mukaan ryhmänjohtajiksi ja apukäsiksi? Tarkista vielä seuraavat keinot:


3. Perehdytä uudet johtajat

Uusille partiosta kiinnostuneille aikuisille on tärkeää järjestää perehdytystä. Kun vanhempainilta tai Tervetuloa partioon -koulutus on käyty, varmista että aikuisen partiopolku pääsee käyntiin lippukunnassa:

  1. Aikuiselle nimetään partiokummi.
  2. Aikuisen kanssa käydään pestikeskustelu.
  3. Partiokummi varmistaa, että partiopolkuun sisältyy mielekkäitä asioita ja kannustaa koulutuksiin.

4. Kannusta lippukunnan johtajat kouluttautumaan

Onko jollain johtajistostanne pestikoulutus tai partiojohtajakurssi käymättä?  Tarkista syksyn kurssit ja ohjaa johtajat niille!

Varmista myös, että kaikki johtajat ovat käyneet Turvallisesti yhdessä -koulutuksen.


5. Pestikeskustelut käydään nyt, hyödynnä valmentajia tarvittaessa

Pestissä viihtymisen ja jaksamisen varmistamiseksi on tärkeää käydä pestikeskustelut ja välipestikeskustelut jokaisen pestissä olevan kanssa. Nyt syksyn alussa on oiva hetki hoitaa nämä keskustelut – niitä voidaan järjestää myös etänä. Toinen helppo tapa on käydä keskustelut lippukunnan tapahtuman yhteydessä.

Voit pyytää myös valmentajaa tai piirin valmentajavastaavia pitämään ryhmäpestikeskustelun esimerkiksi johtokolmikolle. Valmentajia voi kysyä myös yli aluerajojen. (Valmentajien yhteystiedot)


Pestijohtajan syksyn kalenteri

Laita kalenteriin nämä! Katso myös Lippukunnan vuosikello, josta löytyvät vuosittain toistuvat pestikohtaiset tehtävät lippukunnan johdossa.

ELOKUUSSA

SYYSKUUSSA

LOKAKUUSSA

MARRASKUUSSA

JOULUKUUSSA


Piiri on tukenasi!

WhatsApp-lista johtokolmikoille

Liity uusmaalaisten johtokolmikoiden WhatsApp-listalle, niin saat kerran viikossa nostot ajankohtaisimmista partioasioista.

LIITY TÄSTÄ 

Piiritoimisto auttaa

Uudenmaan Partiopiirin työntekijät auttavat lippukuntien ja piirin partiolaisia monenlaisissa kysymyksissä. 

Ota yhteyttä!