Lippukunnanjohtajan muistilista syksyyn 2023

Hei uusmaalainen lippukunnanjohtaja, hauskaa partiokauden alkua! Tähän on koottu sinulle pestiäsi ajatellen tärkeimmät jutut syksyn aloitukseen sekä kauden tärkeät päivämäärät.


1. Nettisivut ja lippukuntahaku kuntoon!

Löytyykö partion lippukuntahausta esittelynne? Mitä tietoa teistä löytyy, jos googlettaa partiota paikkakunnallanne? Onko se ajantasaista ja helposti löydettävissä? Ymmärtääkö ei-partiolainen tekstiä?


2. Adventtikalenterikampanja alkaa taas lokakuussa

Joulukampanjapäälliköt tulisi merkitä Kuksaan 4.9. mennessä, jotta he saavat tarvitsemansa infon kampanjaan liittyen! Huomaathan että pestiä voi tehdä myös paripestinä, jolloin päälliköt tukevat ja tsemppaavat toisiaan tärkeässä pestissä.


3. Pestikeskustelut käydään nyt, hyödynnä valmentajia tarvittaessa

Pestissä viihtymisen ja jaksamisen varmistamiseksi on tärkeää käydä pestikeskustelut ja välipestikeskustelut jokaisen pestissä olevan kanssa. Nyt syksyn alussa on oiva hetki hoitaa nämä keskustelut – niitä voidaan järjestää myös etänä. Toinen helppo tapa on käydä keskustelut lippukunnan tapahtuman yhteydessä.

Voit pyytää myös valmentajaa tai piirin valmentajavastaavia pitämään ryhmäpestikeskustelun esimerkiksi johtokolmikolle. Valmentajia voi kysyä myös yli aluerajojen. (Valmentajien yhteystiedot)


4. Kannusta lippukunnan johtajat kouluttautumaan

Onko jollain johtajistostanne pestikoulutus tai partiojohtajakurssi käymättä?  Tarkista syksyn kurssit ja ohjaa johtajat niille!

Varmista myös, että kaikki johtajat ovat käyneet Turvallisesti yhdessä -koulutuksen.


5. Avustukset lippukunnalle

A. Muista kunnan avustushakudeadlinet nuoriso- ja harrastetoiminnalle. Kuntien omilta sivuilta löydät tiedot ja aikataulun avustushakemuksille.

B. Onko lippukunnastasi joku osallistumassa Ko-Gille tai muuhun koulutukseen ja kaipaa rahoitusta? Piiri myöntää uusmaalaisille partiolaisille apurahoja partiokoulutuksiin ja -matkoihin. Lue hakuehdot ja ohjeet hakemiseen.

C. Tiesithän, että partiossa on useita eri rahoitusmahdollisuuksia?


Lippukunnanjohtajan syksyn kalenteri

Laita kalenteriin nämä! Katso myös Lippukunnan vuosikello, josta löytyvät vuosittain toistuvat pestikohtaiset tehtävät lippukunnan johdossa.

ELOKUUSSA

SYYSKUUSSA

LOKAKUUSSA

MARRASKUUSSA

JOULUKUUSSA

  • 13.12. mennessä adventtikalenterien tilitykset Kuksaan

Piiri on tukenasi!

WhatsApp-lista johtokolmikoille

Liity uusmaalaisten johtokolmikoiden WhatsApp-listalle, niin saat kerran viikossa nostot ajankohtaisimmista partioasioista.

LIITY TÄSTÄ 

Piiritoimisto auttaa

Uudenmaan Partiopiirin työntekijät auttavat lippukuntien ja piirin partiolaisia monenlaisissa kysymyksissä. 

Ota yhteyttä!