PERUTTU: PartioVerso – vertaissovittelutaitoja partiossa


Tervetuloa opettelemaan vertaissovittelun taitoja syksyllä ensimmäistä kertaa järjestettävään Partion vertaissovittelu –koulutukseen!

Sovittelu on vapaaehtoinen, yhteisöllinen konfliktinhallintamenetelmä, jossa puolueettomat sovittelijat toimivat fasilitaattoreina eli sovinnon mahdollistajina. Sovittelussa asianosaiset itse etsivät ja löytävät ratkaisun tilanteeseen sovittelijoiden tuella. Sovittelussa käsitellään tekoja, tunteita, tarpeita ja ratkaisuja.

Koulutuksen jälkeen koulutetulla on valmiudet toimia vertaissovittelijana lippukunnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit sovitella lippukunnassa itseäsi nuorempien konflikteja.

Koulutus toteutetaan kouluista tutulla Verso-mallilla. Verso eli vertaissovittelu on kouluille, ammattioppilaitoksille, oppimisyhteisöihin kehitetty sovittelukäytäntö, jossa korostuu oppilaiden omakohtainen osallisuus ja aktiivinen toimijuus.  Tavoitteena on tuoda oppimisyhteisöissä hyväksi todettu ihmissuhteita korjaavan sovittelun toimintamalli osaksi myös lasten ja nuorten partiotoiminnan kulttuuria.

Koulutus on tarkoitettu kaikille johtajaikäisille, erityisesti ryhmänohjaajille ja turva-aikuisille.

Syksyllä 2023 pilotoidaan partion vertaissovittelukoulutusta ja siksi koulutus on nyt osallistujille maksuton. Osallistuja pääsee palautteellaan vaikuttamaan myös tulevaisuuden kurssitoteutuksiin! Koulutuspäiviin sisältyy Partion tarjoama lounas.

Koulutus on kaksipäiväinen ja osallistujan edellytetään osallistuvan kumpaankin päivään. Kurssista saa todistuksen.

Koulutukseen mahtuu 24 koulutettavaa.


Ilmoittaudu viimeistään: 1.9.

Osallistumismaksu: Partion tarjoama ilmainen koulutus

Lisätietoja: Tea Hurme (tea.hurme@partio.fi), Anna Majava (anna.majava@partio.fi)

Tapahtuman saavutettavuus

Tapahtumassa on huomioitu

Koulutus, Hygienia, Hyvä olla, Katsomus, Kuuloaisti, Lääkitys ja ensiapu, Liikkuminen, Näköaisti, Ohjelma, Raha, Ruoka

Lue lisää saavutettavuudesta partiotapahtumissa