Lokakuun alussa alkoi Uudenmaan Partiopiirin Lippukuntakierros -kampanja, jossa esitellään somen välityksellä eri piirin alueita yhteensä seitsemällä viikolla. Kampanjan tavoitteena on tuoda esille lippukuntia eri alueilta ympäri Uudenmaan piiriä, sekä esitellä monipuolisia piiripestejä. Lippukuntakierrosta voit seurata piirin Instagramista ja Facebookin tarinoista vielä monen viikon ajan!

Ensimmäisellä viikolla esittelyssä oli Hyvinkää-Nurmijärvi -alue ja sen lippukunnat. Hyvinkää-Nurmijärvi-alueella on yhteensä kymmenen aktiivista lippukuntaa. Lippukuntien jäsenistä monet toimivat myös piirin pesteissä. Esimerkiksi kolme vuoden 2021 piirihallituksen jäsentä on kotoisin alueeltamme.

Tässä alueen lippukuntien esittelyjä ja tervehdyksiä lukijoille!

Hyvinkää

Hyvinkään Miilupartio

”Hyvinkään Miilupartio on hyvinkääläinen vuonna 1980 perustettu sekalippukunta. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 100 jäsentä. Viikkoryhmien lisäksi meillä toimii myös perhepartio oman toimintasuunnitelman mukaan. Kokoukset toteutetaan MiPan omalla kololla Välenojan nuorisotalolla tai lähimaastossa hyvien ulkoilureittien ansiosta.
Usmin ja Kytäjän metsät mahdollistavat retkeilyn lähelle lampien ääreen. Lippukunnan yhteisiä retkiä tehdään Hyvinkään partiotuen ylläpitämille Usmituvalle ja Pikkuhukalle. Kilpailutoimintaan pyrimme osallistumaan mikäli halukkaita löytyy ja tuemme alueellista kilpailutoimintaa toimimalla kilpailun järjestäjinä yhdessä muiden hyvinkääläisten lippukuntien kanssa.!

Hyvinkään Nummenpojat

”Hyvinkään Nummenpojat on vuonna 1924 perustettu Hyvinkääläinen poikalippukunta. Olemme Hyvinkään vanhin lippukunta, ja kasvamme koko ajan! Tällä hetkellä meillä on monta aktiivista toimintaryhmää jokaiselle ikäkaudelle, ja erityisesti aikuispartioon on pyritty viime vuosina panostamaan sillä aikuiset mahdollistajat saavat lippukunta-arjen pyörimään.”

Martin Partio

”Martin Partio ry, eli MaPa, on hyvinkääläinen noin 30 hengen sekalippukunta Hyvinkään Martissa. Toimintaa löytyy jokaiselle. Lippukuntamme on perustettu vuonna 2007, joten meidän MaPa on Hyvinkään nuorin lippukunta. Ryhmämme kokoontuvat kerran viikossa Martin Seurakuntakeskuksella.
Vaikka lippukuntamme on pieni, olemme erittäin aktiivinen lippukunta. Olemme osallistuneet lähes jokaiselle alueellamme järjestetyille suuremmille leireille lähes koko lippukunnan voimin. Järjestämme myös lippukunnan keskeisiä päivä- ja yöretkiä, tapahtumia sekä leirejä jäsenillemme. Osallistumme myös yhteistyökumppanimme, Martin Asukasyhdistys ry:n sekä kolmen muun hyvinkääläisen yhteisiin tapahtumiin.”

Hyvinkään Nummenpoikia Rajämäen Metsänkävijoiden järjestämissä RaRan ralli -kisoissa 2019.

Nurmijärvi

Jukolan Veljet ja siskot

”Jukolan veljet ja siskot on Nurmijärven vanhin lippukunta. Lippukunnallamme on paljon perinteitä ja pitkä historia, mutta toiminta on nuorekasta ja järjestämme paljon koko lippukunnan yhteisiä tapahtumia, kuten lippukuntaretkiä ja leirejä vuosittain. Meillä on perhepartio- ja aikuispartioryhmät ikäkausiryhmien lisäksi. Olemme nuorekas 92-vuotias lippukunta Nurmijärven Kirkonkylältä.Toimintamme on monipuolista ja tekemistä löytyy jokaiselle ikäkaudelle.”

Klapaset

”Klapaset ovat 1991 perustettu lippukunta Klaukkalasta, Nurmijärveltä. Ennen Klapasten perustamista Klaukkalassa toimi kaksi lippukuntaa poikalippukunta Klaukan Partio ja tyttölippukunta Seulaset. Lippukunnassamme on yli 200 pientä ja hieman suurempaa klapasta. Maskottina klapasille toimii Pa-simpanssi. Ikäkausitoiminnan lisäksi meillä toimii perhepartio- ja aikuispartioryhmät.”

Lepsämän Partio

”Lepsämän Partio on Lepsämän ja Lintumetsän alueella toimiva lippukunta, joka on perustettu vuonna 2008. Kokoonnumme Kuusirinteen kerhotalolla ja meillä on toimintaa jokaiselle ikäkaudelle. Meillä pääsee kokemaan ja oppimaan uutta sekä pitämään hauskaa. Tervetuloa mukaan toimintaan!”

Partiolippukunta Eräalpakat

”Partiolippukunta Eräalpakat ovat Nurmijärven uusin lippukunta. Toiminta-alueena Klaukkala lähimetsineen. Painopistealueena eräpartiotoiminta, joka näkyy mm. ulkotoiminnan määrissä. Eräalpakat perustettiin Klaukkalaan syyskuussa 2020 eli olemme reilun vuoden ikäinen. Klaukkalan alue kasvaa lähiaikoina voimakkaasti, joten nähtiin tarve uudelle lippukunnalle. Lippukunnanjohtajana toimii Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puolelta siirtynyt Jukka Nevalainen. Myös muu johtajisto on pääosin Klaukkalaan muuttanutta aina Joensuuta myöten. Tällä hetkellä meillä on runsaat 30 jäsentä. Toimintaa on sudenpentu- ja seikkailijaryhmissä sekä perhepartiossa. Toimimme pääosin alpakkatilan laavulla. Tämä näkyy nimen lisäksi myös huiviemme värissä, joka on saanut innoituksen alpakoiden värimaailmasta.”

Röykän Metsänkävijät

”RöMe eli Röykän Metsänkävijät on vuonna 2014 perustettu metsänkävijälippukunta.
Sinivalkoisin huivein olemme uudenmaan kuudeskymmenes lippukunta. Meidän kummilippukuntiamme ovat Rajamäen metsänkävijät sekä Tammelan Metsänkävijät.
RöMessä on ryhmiä perhepartiolaisille, sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille. On meillä yksi samoajakin. RöMen kolo on Röykän Toimelassa jossa toimii myös ekaluokkalaisten iltapäiväkerho jota pitää Nurmijärven seurakunta. Toimimme siis seurakunnan tiloissa ja olemme hyvin kiitollisia tästä yhteistyöstä Nurmijärven seurakunnan kanssa. RöMe on nuori, pieni, mutta pippurinen 49 partiolaisen Nurmijärven Röykässä toimiva lippukunta.”

Jukolan Veljien ja Siskojen johtajia melontaretkellä.