Kellastuvat lehdet ja tällä viikolla jaetut adventtikalenterit ovat varmoja syksyn merkkejä. Yhtä lailla pian myös partiojohtajien postilaatikosta tipahtaa kutsu piirin syyskokoukseen ja Lippukuntapäivään Järvenpäähän la 30.10. Odotan jo innolla spontaaneja kohtaamisia vanhojen tuttujen kanssa sekä uusiin kasvoihin tutustumista!

Partion on merkityksellinen harrastus 

Syyskaudella alkanut partio on varmasti ollut monelle lapselle ja nuorelle odotettu ja innokas tapahtuma erilaisten rajoitusten, etäilyn ja kesäloman jälkeen. Jo itsessään partion päämäärä, partiomenetelmä ja ohjelmamme tarjoavat jokaiselle ikäkaudelle mahdollisuuksia yhteenkuuluvuuteen ja merkityksellisyyteen. Näitä hetkiä koetaan niin viikkotoiminnassa kuin retkilläkin ja etenkin nyt näitä kokemuksia tasapainoisiksi kansalaisiksi kasvamisessa tarvitaan, kun olemme uuden aikakauden kynnyksellä. Kiitos siis jo tässä vaiheessa kaikille toiminnan mahdollistajille kalustovastaavasta lippukunnanjohtajaan ja autokuskista johtajahuollon järjestäjään. Jokaisen vapaaehtoisen panostus on tärkeää ja arvokasta riippumatta siitä onko toiminta viikoittaista vai kausiluonteista.   

Piirihallitusvaalit tulevat  

Piirin syyskokouksessa käsitellään tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, sekä käydään piirihallitusvaalit. Toimintasuunnitelman linjaukset jatkavat partion strategian mukaisia linjauksia:   

  • Partio kasvaa  
  • Partio antaa taidot elämään  
  • Partio on paras paikka tehdä vapaaehtoistyötä  

Auki oleviin pesteihin yhteiskuntasuhteiden, ohjelman, viestinnän ja markkinoinnin sekä vapaaehtoistuen lisäksi lukeutuu myös piirin varajohtajan pesti. Kannustan jokaista pohtimaan olisiko sinun tai partiokaverin seuraava askel partiopolulla piirihallituksessa. Piirihallituksessa kannustaminen, kyseleminen, kuunteleminen ja kiittäminen ovat avainkeinoja varmistamaan pestin mielekkyys. Piiritasolla päätökset ovat kauaskantoisia ja laajoja, mutta esimerkiksi hiilineutraalipartion sekä kestävän kehityksen mukaisia toimenpiteitä ja linjauksia toteutetaan entistä enemmän jo lähivuosina.  

 Juhlitaan yhdessä, kun rajoitukset ovat hellittäneet 

Kaikille piirin vapaaehtoisille, lippukuntien johtokolmikoille ja Valkama-projektin tekijöille järjestetään piirin yhteinen juhlaillallinen 10.12. Helsingissä. Ilmoittautuminen avautuu piakkoin, joten seuraathan tiedotustamme. Tervetuloa juhlistamaan uusmaalaista partiota ja nauttimaan ohjelmasta, jonka joku muu on meille kaikille vapaaehtoisille mahdollistanut!  

Partiovasemmalla,

Tiina Witikkala  

Piirihallituksen varajohtaja 2021