Kesä on taipumassa kovaa vauhtia värientäyteiseen syksyyn. Vaikka lämpöaallot saattavatkin jäädä jo tältä vuodelta historiaan, oli tunnelma piirihallituksen syyskuun kokouksessa mitä parhain. Kokous oli vuoden ensimmäinen hybridinä järjestettävä kohtaaminen! Osa hallituslaisista kokousti paikan päällä Partioasemalla, ja osa etänä omien näyttöjensä äärellä. Juhlan- ja ilonaiheita kokouksessa oli monia. Piirihallituslainen Timo toi kokoukseen uunituoreet KoGi-nappulansa, luottisten pestaaminen on lähtenyt piirissä hyvin käyntiin, ja Johtajatulet onnistuttiin pitämään normaalisti lähitoteutuksena. Ehkä ensimmäistä kertaa (Johtajatulien lisäksi) tuntui siltä, että partio on taas normaalia. Kaikkia ilahduttivat myös lippukunnista piirihallituksen kokouspöytään asti lennelleet kuulumiset hyvin alkaneesta ja toiminnantäyteisestä syksystä. Suuri kiitos kaikille syksyn mahdollistajille!

Noh, toki kokous oli myös asiaa täynnä. Syyskuun ollessa jo kovassa vauhdissa myös tapahtumia ja keskustelunaiheita riitti. Yksi piirin luottamustehtävissä toimivien suurimmista ja odotetuimmista syksyn käänteistä on luvassa joulukuussa, kun kaikki piirin luottikset kokoontuvat yhteisen juhlapöydän ääreen 10.12.! Samalla juhlitaan poikkeuksellisen hyvin keskellä koronaa onnistunutta Valkama-leiriä, ja kiitetään kaikkia upean kokemuksen mahdollistamisessa mukana olleita. Jos ei muuta, niin olkoon tämä Juhlaillallisen mainostaminen kannustus hakeutua nopeasti vapaana olevaan piiripestiin. Muita tärkeitä tapahtumanostoja kokouksessa olivat erityisesti Partiojohtajaperuskoulutus, Muonituksen teoriakoulutus, ja monimuotototeutuksella järjestettävä Akela- ja sampokoulutus. Kaikki nämä ja muut piirimme tapahtumat löydät tämän linkin takaa.

Kokouksen keskustelunaiheista kenties tärkein oli piirihallitusvaalit. Osalle hallituslaisista koittavat uudet tuulet ensi vuodesta lähtien, ja sen myötä paikkoja piirin yhteiseen pöytään aukeaa. Piirihallituspestiä ei tarvitse jännittää! Hyppäsin itsekin mukaan täysin untuvikkona, ja selvisin hyvin. Vaikka partiossa usein murehditaan ajankäyttöä, on se piirihallituspestin osalta turha huoli. Kokouksien ajankohdat saa tietää todella hyvissä ajoin ennakkoon, eikä tuplabuukkaus ole maailmanloppu! Lopulta jokainen hallituslainen itse muodostaa oman vuosikellonsa, ja rytmin omalle toiminnalleen. Jokaiseen meistä hallituslaisista voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, ja jutella kahvikupin ääressä piirihallituspestin sisällöistä sekä mahdollisuuksista. Lisätietoa vaaleista ja ehdolle asettumisesta löydät täältä.

Näiden terveisten myötä haluan toivottaa jokaiselle Uudenmaan Partiopiirissä ja lippukunnissa toimintaa mahdollistavalle äärimmäisen aurinkoista ja normaalia syksyä!

Eetu Piilola, Uudenmaan Partiopiirin viestinnästä ja markkinoinnista vastaava hallituksen jäsen