Piirin koronaohjeet

Suomen epidemiatilanne on vakava, ja partiovuosi on aloitettava erityistä varovaisuutta noudattaen. Katso ohjeet alta – mahdollistetaan yhdessä turvallinen ja vastuullinen partiotoiminta!

Ohjeet päivitetty 14.1.2022.

Ulkona tapahtuva toiminta

Partiotoimintaa voi järjestää kaikenikäisille ulkona (sekä viikkotoimintaa että avoimia ja sisäisiä tapahtumia). Suosittelemme välttämään toistaiseksi tapahtumia, joissa yövytään.

Sisätiloissa tapahtuva toiminta

18-vuotiaiden (2003 syntyneet) ja tätä nuorempien toimintaa saa järjestää sisätiloissa, ja mukana voi tällöin olla myös aikuisia johtajia. Kannustamme kuitenkin järjestämään toimintaa mahdollisuuksien mukaan ulkona. Aikuisten toimintaa, perhepartiotoimintaa tai tapahtumia, joissa on mukana lippukunnan ulkopuolisia, ei voi järjestää sisätiloissa (harrastustoiminnan rajoitus voimassa ainakin 24.1. asti ja yleisötilaisuuksien rajoitus 31.1. asti).

Koronapassi

Koronapassia ei voi tällä hetkellä käyttää tämänhetkisistä rajoituksista vapautumiseen.

Lippukunnan kokoontumistilaan ja yli 50 hengen tapahtumiin terveysturvallisuussuunnitelma

Jos toimintaa on sisällä, tulee lippukunnan tehdä ja laittaa näkyville suunnitelma siitä, millä toimilla vähennätte tartuntariskiä. Suunnitelma tulee tehdä myös ulkotilaisuuksiin joissa on yli 50 osallistujaa.

lippukunnan terveysturvallisuussuunnitelmapohja (word)

Koronatartunnoista viestiminen

Mikäli toimintaan osallistuneella todetaan koronatartunta, pyydä häneltä tai huoltaja lupa, ja kerro mahdollisesta altistumisesta osallisille sairastuneen nimeä mainitsematta. Pyydä tarkkailemaan omaa vointia. Muita toimintaohjeita altistuneille antaa tarvittaessa terveydenhuolto.

Kaikessa partiotoiminnassa muistettava

  • Yli 12-vuotiaiden suositellaan käyttävän kasvomaskeja partiossa toistaiseksi.
  • Käsienpesu- tai desinfiointimahdollisuus tulee olla kaikissa kokouksissa ja tapahtumissa.
  • Jos mahdollista, kokoontukaa väljästi niin, että osallistujien on mahdollista säilyttää etäisyys toisiinsa.
  • Muistuttakaa etäisyyden pitämisestä sekä oikein yskimisestä ja niistämisestä ja kipeänä kotiin jäämisestä.
  • Suunnitelkaa viikkotoiminnassa siirtymät niin, että ryhmät eivät tarpeettomasti kohtaa.
  • Puhdistakaa yhteiskäytössä olevat pinnat säännöllisesti.
  • Pitäkää kirjaa osallistujista.
  • Etäpartioon voi siirtyä ryhmänjohtajan päätöksellä.

Ohjeet kunnalta

Uudenmaan kunnat voivat antaa omat tarkentavat ohjeensa lasten, nuorten ja aikuisten ryhmäharrastustoimintaan. Katso kuntasi ohjeet HUS:n sivulta kohdasta ” Katso täältä voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset”.

Katso myös Suomen Partiolaisten ohjeet turvallisen toiminnan suunnitteluun osoitteessa partio.fi/korona.

Päivitämme ohjeita tilanteen mukaan. Noudata aina ensisijaisesti viranomaisten rajoituksia ja ohjeita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on valmistellut riskipotentiaalin arviointitaulukon, jossa on pyritty arvioimaan tartuntariskin suuruutta ja vaikutuksia erilaisissa tilanteissa. Yöpymistä edellyttävät leirit ja kurssit on määritelty kohtalaisen riskin tilanteiksi. Kannustammekin nyt lippukuntia järjestämään tapahtumat ja retket päivätapahtumina.

Rokotusajan voi varata verkkosivuilta, josta voi myös printata lomakkeen, jolla huoltaja antaa suostumusksensa nuoren koronarokotukselle: https://www.koronarokotusaika.fi/uudenmaan-asukkaille/