Partio-ohjelmasovellus Kompassi on täällä!

Kompassi on kännykkäsovellus, jota käytetään ryhmän aktiviteettien merkitsemiseen ja partio-ohjelmassa etenemisen seuraamiseen! Kompassi on tarkoitettu kaikille perhepartiosta vaeltajiin.

Näin se toimii:

Partiolainen voi merkitä Kompassiin, minkä aktiviteetin on tehnyt ja merkintä menee ryhmänjohtajalle hyväksyttäväksi. Aktiviteetteja voi merkitä myös aloitetuiksi ja suosikeiksi.

Vaihtoehtoisesti ryhmänjohtaja pääsee suoraan merkitsemään aktiviteetin koko ryhmälle (tai osalle ryhmän jäsenistä), joten Kompassi sopii ryhmän käyttöön, vaikka kaikilla ryhmän jäsenillä ei olisikaan omaa puhelinta mukana partiokokouksissa.

Kompassi on Progressive Web App -sovellus, joka toimii selaimessa, mutta siinä on tiettyjä sovellusmaisia piirteitä. Voit tallentaa sen pikakuvakkeena puhelimeesi. Kompassin kaikki toiminnot saa käyttöön kirjautumalla PartioID:llä, kirjautumissivu löytyy oikean ylänurkan painikkeesta.

kompassi.partio.fi

Kompassin käyttöohjeet

Tee nämä asiat Kuksassa ennen kuin ryhmä voi ottaa Kompassin käyttöön:

  1.  Kompassin käyttö perustuu ryhmän tietoihin, jotka tulevat Kuksasta. Tarkista, että Kuksaan on merkitty oikein ryhmänjohtajat ja jäsenet, jotta ne näkyvät oikein Kompassissa.
  2. Jotta partiolainen pääsee itse merkitsemään aktiviteetit Kompassiin, hänen tulee kirjautua PartioID:llä. PartioID:n käyttö vaatii, että Kuksaan on merkitty henkilölle sähköpostiosoite. (Jos nuoremmilla partiolaisilla ei vielä ole omaa sähköpostiosoitetta käytössä, voi PartioID:n luoda esimerkiksi huoltajan toisella sähköpostiosoitteella. Sähköpostiosoite ei kuitenkaan voi olla sama, kuin jota huoltaja käyttää huoltajatunnuksessa!
  3. Partiolaisen tiedoissa Kuksassa tulee olla valittuna kohta “Tiedot henkilön kuulumisesta ikäkausiryhmiin saa välittää Kuksasta rajapinnan kautta.”