Piirin syyskokouksessa marraskuun alussa päätettiin tammikuussa 2021 aloittavan piirihallituksen kokoonpanosta. Piirinjohtajien lisäksi hallitukseen valittiin kuusi uutta jäsentä eri puolilta piiriä.

 

Piirinjohtajaksi Oskari Tolvanen, Hyvinkään Nummenpojat

Tuleva piirinjohtaja Oskari on 22-vuotias fysiikan ja kasvatustieteen maisteriopiskelija Hyvinkään Nummenpojista. Hänellä on takanaan kokemusta järjestön johdosta jo piirin varajohtajana ja sitä ennen piirihallituksen varajäsenenä.

“Partio on ollut paikka kasvaa ja oppia ottamaan vastuuta. Järjestön johtamisessa pääsee haastamaan itseään ja oppimaan uutta. Tulevalla kaudella haluan erityisesti olla mukana varmistamassa, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsisi harrastamaan partiota,” Oskari kertoo.

 

Piirin varajohtajaksi Tiina Witikkala, Hyvinkään Nummenpojat

Piirin varajohtajaksi valittu Tiina on aiemmin toiminut taloudesta ja yhteiskuntasuhteista vastaavana hallituksen jäsenenä vuosina 2014-2017. Partioharrastuksen diplomi-insinööri löysi nuorena aikuisena kahdeksan vuotta sitten, ja on sen jälkeen edennyt vastuutehtävissä nopeasti.

“Tavoitteenani on kehittyä entistä paremmaksi ihmisten johtajaksi ja haluan toimia johtamistehtävässäni arvopohjaisesti. Yhdessä tekeminen motivoi minua niin lyhyissä kuin pitkissäkin vapaaehtoistehtävissä partiossa,” kuvailee Tiina.

 

Emilia Pihlaja, Järvenpään Metsänkävijät 

Emilia on 23-vuotias vastavalmistunut terveydenhoitaja. Emilialla on kokemusta partiopesteistä niin ryhmänjohtajana kuin lippukunnanjohtajana ja piirissä lippukuntavalmentajana.

”Lippukuntapesteissä toimiminen saa etsimään uusia näkökulmia, kokemuksia ja haasteita. Piirihallituspesti tuntuu sopivan kokoiselta seuraavalta askeleelta aiempien pestien jälkeen,” kertoo Emilia.

”Näen keskiössä lippukuntien ja erityisesti johtokolmikoiden tukemisen heidän haastavassa pestissään, jotta meillä on jatkossakin kasvavia ja hyvinvoivia lippukuntia.”

 

Juho Packalén, Kiehiset

Juho on toiminut piirihallituksessa niin lippukuntatukea (2019-2020) kuin koulutusta (2015-2016) johtaen.

”Hallituksen pöydän ääressä pääsee viemään partiota eteenpäin ja jakamaan näkemyksiä mahtavan tiimin kanssa. Haluan olla viemässä Uuttamaata uudelle vuosikymmenelle ja olla mukana uuden strategian käyttöönotossa,” avaa Juho.

”Meidän tulee varmistaa, että piirin alueella on tarpeeksi erilaisia tapoja harrastaa partiota, jotta jokaiselle löytyy oma ryhmä ja tapa harrastaa.”

 

Eetu Piilola, Hyvinkään Nummenpojat

Eetu on politiikan ja viestinnän opiskelija Helsingistä.  Eetu toimii lippukuntansa hallituksessa ja Suomen Partiolaisten yhteiskuntasuhdevaliokunnassa johtaen suosittua Y-traineekoulutusta.

”Piirin lippukunnat ovat aktiivisia ja tekevät hienoja asioita, mutta haasteemme on se, ettemme välttämättä osaa aina kertoa näistä saavutuksista muille. Tämä taas saattaa näkyä esimerkiksi lippukuntien vaikeutena kasvattaa jäsenmääriään. Haluan oppia tuntemaan piirimme paremmin ja sitä kautta myöhemmin kehittämään sen toimintaa ja viestintää,” visioi Eetu.

 

Teea Forsström, Puskapartiolaiset

Sipoon Puskapartiolaisten Teea löysi partioon aikuisena piirileiri Huimalla vuonna 2012. Kokemusta hänellä on partiossa ehtinyt kertyä jo paljon, mm. lippukunnanjohtamisesta ja kouluttamisesta.

”Haluaisin tuoda esille partion mahdollisuuksia myös omana harrastuksena uusille aikuisille. Myös johtajiston hyvinvointi on lähellä sydäntä.”

Siviilissä Teea toimii talotekniikan tuotantopäällikkonä.

 

 Timo Karkola, Kirkkonummen Metsänkävijät

Timolla on kokemusta lippukuntansa hallituksesta ja lippukuntien valmentamisesta. Siviilissä kauppatieteiden maisteri on toiminut johtotehtävissä niin yritys- kuin koulutuspuolella.

”Piirihallituksen tärkein tehtävä on tukea lippukuntien toimintaa ja kehitystä sekä varmistaa, että Uudenmaan alueella on jatkuvasti kasvavaan kysyntään nähden riittävästi partiotoimintaa,” sanoo Timo.

”Piirin toiminnan vaikuttavuutta mitataan viime kädessä sillä, voivatko alueen lippukunnat ja niiden jäsenet hyvin, kehittyykö toiminta syyskokouksen vahvistaman vuosisuunnitelman tavoitteiden suuntaan ja saammeko yhdessä jäsenet pysymään harrastuksensa parissa aiempaa pidempään.”

 

Sanna Suur-Uski, Rajan Reippaat

Sanna on varhaiskasvatuksen opettaja, joka toimii Virolahdella lippukuntansa johtajana ja johtaa piirileiri Valkama2020+1:n ohjelmaa.

”Piirileiripesti on ensimmäinen pestini oman lippukunnan ulkopuolella ja koen, että piirihallituspesti olisi minulle jälleen uusi mahdollisuus haastaa itseni ja oppia enemmän partion tekemisestä piiritasolla,” kertoo Sanna.

”Uusmaalaisuus merkitsee minulle mahdollisuuksia osallistua ja olla mukana isoissakin jutuissa, tehden partiota kuitenkin omalla tavallaan ja suurella sydämellä.”

 

Hallitus sopii vastuiden jaosta yhdessä

Vuoden 2021 hallituksessa jatkavat myös viime vuonna valitut Miia Pulkkinen (Kiehiset) ja Pauli Palo (Kirkkonummen Metsänkävijät). Piirikokous ei valinnut ehdokkaita johtamaan tiettyjä toiminnanaloja piirissä, vaan hallitus jakaa nyt ensimmäistä kertaa vastuut toiminnanaloista keskenään järjestäytyessään vuoden alussa.

Kaikki piirihallituksen tulevat jäsenet tavoitat sähköpostilla etunimi.sukunimi.@uusimaa.partio.fi.

 

Lue valittujen henkilökohtaiset haastattelut:

Tulevien hallitusjäsenten haastattelut