Uudenmaan partiopiirin organisaatio koostuu ryhmistä partiolaisia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat piirin tavoitteiden mukaista parasta partiota uusmaalaisille! Ryhmissä toimivat luottamushenkilöt eli “luottikset” ovat partiota piiritehtävissä harrastavia vapaaehtoisia. Tänä vuonna Pärske esittelee piirin ryhmät ja ihmiset niiden takana. Vuorossa on lippukuntia tukeva Hautomo.

Hautomossa toimivat syksyllä 2020 Mika Eronen ja Mikä Mäkelä (Kirnun Kiertäjät), Terhi Kanniainen (Virkkalan Tulentekijät), Tiina Kytö ja Jesse Lindholm (Vihterä), Marianna Pouta (Hyvinkään Miilupartio) ja puheenjohtaja Juho Packalén (Kiehiset).

Esittelemässä partiota Klaukkalan joulumarkkinoilla. Hautomosta mukana Marianna Pouta ja Terhi Kanniainen.

Mitä Hautomo tekee?

”Hautomo perustaa piirin alueelle uusia lippukuntia, ja tukee näiden ensimmäisiä askelia. Hautomo tekee pitkän aikavälin suunnittelua, mihin ja miten uusia lippukuntia perustetaan muun muassa eri alueiden partioprosenttien perusteella. Hautomo myös järjestää koulutuksia ja webinaareja lippukuntien perustamiseen ja uusien aikuisten rekrytointiin liittyen.”

 

Miksi tämä on teistä kivaa ja tärkeää?

”Mitä enemmän partiolaisia, sitä makeempaa kaikilla on! Lopulta kysymys on ihan partion ytimestä. Siitä, että mahdollisimman moni lapsi saisi partiota elämäänsä. Uusien lippukuntien kautta voidaan tarjota partiota sielläkin, missä se ei aikaisemmin ollut välttämättä mahdollista sekä vastata paremmin tarpeeseen siellä, missä partioon on pitkät jonot.”

”Hautomoon on todella helppo tulla mukaan, sillä oma kokemus partiosta riittää. Hautomossa ei vaadita erityistaitoja tai koulutuksia – innokkuus partion kasvun edistämiseen on tärkeintä!”

Partion tutustumistapahtuma Ali-Ollin Alpakkatilalla Klaukkalassa.
Partion tutustumistapahtuma Ali-Ollin Alpakkatilalla Klaukkalassa.

Millaisia tehtäviä ryhmässänne on auki?

”Etsimme ryhmän jäseniä, tekijöitä uusien lippukuntien perustamisprojekteihin ja toimimaan kummina uudelle lippukunnalle, apukäsiä Hautomon rekrytointitapahtumiin (vaikka vain kertaluontoisesti), webinaaripanelisteja kertomaan vinkkinsä ja näkemyksensä partion markkinointiin ja Tervetuloa partioon -iltojen kouluttajia!”

Hauska fakta ryhmästänne?

”Uutta lippukuntaa juhlitaan aina kakulla Hautomon kokouksessa! Tiesitkö, että Hautomo on olemassaolonsa aikana perustanut lähes 30 uutta lippukuntaa piirin alueelle?”