Uudenmaan partiopiirin organisaatio koostuu ryhmistä partiolaisia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat piirin tavoitteiden mukaista parasta partiota uusmaalaisille! Ryhmissä toimivat luottamushenkilöt eli “luottikset” ovat partiota piiritehtävissä harrastavia vapaaehtoisia. Tänä vuonna Pärske esittelee piirin ryhmät ja ihmiset niiden takana. Tällä kertaa vuorossa ovat ohjelmaryhmäläiset!

Ohjelmaryhmään kuuluvat keväällä 2020 Kaisa Samula ja Inari Tiainen (Koudat), Ia Kaipainen (Jokipartio), Santtu Laakso ja Leevi Suotula (Tuuspartio),  vaeltajavastaava Masa Sippola (Kantvikin Tulentekijät), tarpojavastaava Jaana Laiho (Veikkolan Eräveikot ja Haltiat), kansainvälisyysvastaava Terhi Kanniainen (Virkkalan Tulentekijät), meripartiovastaava Juha ”JiiVee” Virtanen (Kirkkonummen Metsänkävijät) ja ryhmän puheenjohtaja Santeri Leinonen (Hyvinkään Nummenpojat).

Bofferisota Samoaja2yh:ssa Inkoossa joulukuussa 2019. Kuva: Esko Raikunen

Mitä piirin ohjelmaryhmä tekee?

”Ohjelmaryhmä suunnittelee piirin ikäkausitapahtumat ja mahdollistaa kaikenikäisille partiolaisille uusia elämyksiä ja itsensä ylittämistä! Olisiko sinulla haaveena samoajien yövalvojaiset tai seikkailijoiden sieniretki – vinkkaa siitä meille!”

Miksi tämä on teistä hauskaa ja tärkeää?

”Kivaa on koska meillä on ihan paras porukka eikä yksin tarvitse jäädä! Retket ja tapahtumat on usein partiossa juuri parasta aikaa, ja me halutaan mahdollistaa niitä kaikille muillekin piirimme alueella.”

Millaisia tehtäviä ryhmässänne on auki?

”Ryhmään otetaan koko ajan vastaan kaikista ikäkausista kiinnostuneita tekijöitä, tällä hetkellä kaivataan vielä erityisesti perhepartiosta sekä sudenpennuista ja seikkailijoista kiinnostuneita ihmisiä. Mukaan saa tulla myös vain seurailemaan kokouksia tai heittelemään ideoita.”

Kertokaa hauska fakta ryhmästänne!

”Ohjelmaryhmän sisällä toimii myös meripartio ja KV-partio! Haluaisitko lähteä Karibian aalloille tai Siperian sydämeen? Pistä viestiä!”

Loukkaantunut haltia EA-rastilla sudenpentujen ja seikkailijoiden Fantastinen seikkailu -tapahtumassa Keravalla syksyllä 2018. Kuva: Teija Alaraappana