Julkaisu on viides osa Pärskeen Kasvun avaimet -blogisarjaa.

Keväällä 2020 Hangon Meripartio ei ole ollut virallisesti olemassa vuottakaan. Silti lippukunta on ehtinyt järjestää upean määrän avoimia tapahtumia. Mukaan toimintaan on löytänyt tapahtumien kautta uusia partiosta kiinnostuneita lapsia, nuoria ja aikuisia, ja lippukunta tunnetaan Hangossa jo hyvin.

Aktiivisuus palkitaan

Miten lippukunnasta on tullut Hangossa tunnettu näin lyhyessä ajassa? Hangon Meripartion lippukunnanjohtaja Jaana Sarnikorpi kertoo, että paikkakunnan yhteisiin tapahtumiin pääsee mukaan kysymällä sekä tutustumalla ihmisiin.

”Olen melko aktiivinen ja sitä kautta tunnen paljon ihmisiä Hangossa. Moni onkin sen vuoksi ottanut minuun yhteyttä ja pyytänyt lippukuntaa mukaan erilaisiin tapahtumiin. Olen myös itse aktiivisesti yhteydessä eri tahoihin ja kyselen, pääsisivätkö partiolaiset mukaan tapahtumiin”, Jaana kertaa.

Viime keväänä Esikoulujen Partioviikon aikana lippukunta kiersi vierailemassa kaikissa Hangon esikouluissa. Partioviikolla huhtikuussa ja Uusimaa-viikolla toukokuussa järjestettiin kaikille avoimet laavuretket. Kesällä oli vuorossa muun muassa Siisti Biitsi -rantasiivous sekä pullojen keräystä Picnic -musiikkitapahtumassa, josta lippukunnalle maksettiin myös palkkiota. Talven aikana on puolestaan osallistuttu esimerkiksi Joulukadun avajaisiin ja Hangon talvilomaviikon ohjelman järjestämiseen.

Partiolaisia ja uusia kokeilijoita Hangon Meripartion laavuretkellä.

Kaikissa tapahtumissa partio oli näkyvästi esillä banderollien kera ja huivit kaulassa. Erilaisten aktiviteettien ohella jaossa oli myös esitteitä partiosta kiinnostuneille ja halutessaan yhteystietonsa sai jättää suoraan lippukunnalle.

Kuinka moni teidän lippukuntanne tapahtumista on kaikille avoimia? Partioviikolla 2020 on hyvä aloittaa! Kaikki 9.3. mennessä avoimen tapahtuman ilmoittaneet lippukunnat saavat omakseen partion banderollin, kahvikuppeja, esitteitä sekä tukea tapahtuman markkinointiin!

Avoimet tapahtumat osaksi lippukunnan perinteitä

”Moni on pyytänyt meitä mukaan tapahtumiin myös ensi vuonna”, kertoo Jaana. Kun ensimmäinen askel on otettu, rutiinit lippukunnan näkyvyyden takaamiseksi syntyvätkin kuin itsestään. Tapahtumissa mukana olemisesta tulee osa lippukunnan perinteitä, eikä tapahtumien etsiminen ja kyseleminen kuormita yhtä paljon kuin alussa. Toki on aina hyvä pitää silmät ja korvat auki uusille mahdollisuuksille.

Hangon Meripartio – Hangö Sjöscouter on myös alusta asti pitänyt yhteyttä Hangon kaupunkiin, tiedottanut heitä olemassaolostaan ja ottanut selvää eri avustusmahdollisuuksista. Luomalla hyvät suhteet päättäjiin, on yhteistyö jatkossakin helpompaa.

Millaiset perinteet teidän lippukunnassanne on paikkakunnalla näkymisen ja aikuisten rekrytoinnin suhteen? Katsokaa mallia esimerkiksi aikuisrekryn vuosikellosta ja tulkaa kevään lippukuntapäivän työpajaan suunnittelemaan juuri teidän lippukunnalle sopiva oma vuosikello!

Jaana iloitsee erityisesti siitä, kuinka innolla hankolaiset ovat ottaneet lippukunnan vastaan ja osaksi paikkakunnan tapahtumia. ”Partiolle on täällä kysyntää, sillä harrastusmahdollisuuksia ei ole tarjolla valtavaa määrää. Olemalla kaikille avoimia ja näkymällä aktiivisesti, voimme tarjota harrastuksen yhä useammalle, kun kiinnostuneet löytävät mukaan!”

Seikkailijajoukkue Geksikarhut leipoi normaalia pidemmässä koloillassa herkkuja Hangon Joulukadun avajaisiin.