Uudenmaan partiopiirin organisaatio koostuu ryhmistä partiolaisia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat piirin tavoitteiden mukaista parasta partiota uusmaalaisille! Ryhmissä toimivat luottamushenkilöt eli “luottikset” ovat partiota piiritehtävissä harrastavia vapaaehtoisia. Tänä vuonna Pärske esittelee piirin ryhmät ja ihmiset niiden takana. Tällä kertaa vuorossa ovat koulutusohjaajat ja Ko-Gi-ohjaajat.

Uudenmaan koulutusohjaajia ovat keväällä 2020 Maarit Nummila (Rajamäen Metsänkävijät), Muppe Ahokas (Hyvinkään Miilupartio) ja vastaava koulutusohjaaja eli ryhmänjohtaja Elina Sirainen (Keravan Korvenpojat). Ko-Gi-ohjaajina yhteistyössä koulutusohjaajien kanssa toimivat  Marjukka Aaltonen (Kiehiset), Mikko Heiskanen (Keravan Korvenpojat), Terhi Kanniainen (Virkkalan Tulentekijät), Suvi Lantta (Klapaset) ja Niko Mikkola (Nummen Samoojat).

Terhi, Elina ja Niko

Mitä koulutusohjaajat ja Ko-Gi-ohjaajat tekevät?

”Tuemme piirin koulutuksen ryhmiä koulutusten järjestämisessä sekä omalta osaltamme autamme piirimme Ko-Gi-”untuvikkoja” eli partiojohtajan jatkokurssilaisia kurssin suorittamisessa.”

Mikä teitä motivoi?

”Tämä on tärkeää koska partio on koulutusjärjestö. Koulutusohjaajat vastaavat osaltaan siitä, että piirin ryhmien tarjoama koulutus on Suomen Partiolaisten tavoitteiden mukaista.”

“Nautin kouluttamisesta partiokursseilla, lisäksi Ko-Gi on sydäntä lähellä perinteineen kaikkineen.”

“Kouluttautuminen on kaiken laadukkaan toiminnan perusta. On hienoa päästä vaikuttamaan partion koulutukseen myös laajemmassa merkityksessä.”

Millaisia tehtäviä ryhmässänne on auki?

”Uusia koulutusohjaajia kaivataan joukkoomme lisää! Vaatimuksena on, että Ko-Gi-koulutus on suoritettu ja pääsee osallistumaan seuraavalle koulutusohjaajakurssille, joka järjestetään keväällä 2021.”

Kertokaa hauska fakta tai muisto ryhmästänne!

”Hienoimmat muistot ovat Ko-Gi-kurssilaisten untuvikkoilloista, joissa uudet untuvikot ovat jännän äärellä, ja untuvikkoillallisilta, jolloin untuvikoilla on motivaatio huipussaan.”

Elina jakamassa Ko-Gi-nappuloita kurssin suorittaneille.