Uudenmaan Partiopiirin organisaatio koostuu ryhmistä partiolaisia, jotka omalta osaltaan mahdollistavat piirin tavoitteiden mukaista parasta partiota uusmaalaisille! Ryhmissä toimivat luottamushenkilöt eli “luottikset” ovat partiota piiritehtävissä harrastavia vapaaehtoisia. Tänä vuonna Pärske esittelee piirin ryhmät ja ihmiset niiden takana. Nyt esittelyvuorossa on palautetoimikunta.

Palautetoimikuntaan kuuluvat keväällä 2020 Jesse Lindholm (Vihterä), Niko Mikkola (Nummen Samoojat), Zinaida Terho ja Marina Bergström (Hyvinkään Metsätytöt), Oskari Tolvanen ja Aarno Glad (Hyvinkään Nummenpojat), Iiro Lehtiniemi (Keravan Korvenpojat), Joni Tirroniemi ja Jussi Leinonen (Kirkkonummen Metsänkävijät ), Juho Pyörny ja ryhmän puheenjohtaja Ville Vänskä (Sipoon Hukat).

Iiro, Ville, Joni, Ossi ja Juho palautetoimikunnan pikkujouluissa.

Mitä piirin palautetoimikunta tekee?

”Palautetoimikunta, eli PTMK, on piirin yksi aktiivisimmista toimivista ryhmistä. Ryhmä keskittyy palaute- ja kiitoskulttuurin kehittämiseen koko piirin alueella. Ryhmän ydintehtäviä ovat ansiomerkkien hakemisessa neuvominen, tehtyjen hakemusten käsittely ja piirin luottamushenkilöiden tukeminen palautteen antamisessa.”

Miksi tämä on teistä tärkeää ja hauskaa?

”Partiotoiminta pyörii vapaaehtoisvoimin. Erityisesti tästä syystä jatkuva palautteen ja kiitoksen antaminen ja saaminen on ensiarvoisen tärkeää motivoituneiden tekijöiden ja jokaisen hyvinvoinnin edistämiseksi sekä ylläpitämiseksi.”

Palautetoimikunta ekskursiolla Suomenlinnan tunnelissa.

”Tämä on hauskaa, kehittävää ja motivoivaa yhdessä tekemistä. Välillä nostamme esiin talentteja, välillä taas tutustumme ekskursioiden kautta historiallisiin ansiomerkkeihin ja toisinaan sitten taas opettelemme uusia palautteenantamisen taitoja. Meille jokainen tekijä on tärkeä.”

Millaisiin tehtäviin ryhmäänne voi hakea?

”Ryhmämme koostuu vuosittain kahdesta ryhmänjohtajasta ja tiimin jäsenistä, mukaan voivat tulla henkilöt, jotka haluavat olla kehittämässä agendamme mukaisia asioita!”