Vaeltajan ja luotsin muistilista syksyyn 2022

Hei uusmaalainen vaeltaja tai vaeltajaluotsi, tässä syyskauden yhteiset piirin ja Suomen Partiolaisten tapahtumat ja koulutukset vaeltajille sekä tarjolla oleva tuki luotsin pestiin!

Uudenmaan Partiopiiri haluaa tukea tänä vuonna erityisesti vaeltajiksi siirtyviä nuoria. Kaikille tänä vuonna vaeltajaikäkauteen siirtyville on postitettu pieni tervehdys, joka sisältää vaelluskartan sekä kirjeen, jossa kannustetaan käymään karttaa läpi yhdessä luotsin tai muun lippukunnan aikuisen kanssa.

1. Ovatko perusteet kunnossa?

Onko teillä vaeltajavartio ja luotsi? Mikäli lippukunnassanne ei ole tarpeeksi samanikäisiä muodostamaan toimivaa vaeltajavartiota, voitte kääntyä piirin Vaeltajamätsin puoleen. 

vaeltajamätsi

Mikäli vartiollanne ei ole vielä luotsia, voitte miettiä, kenet tutun partiojohtajan haluaisitte tehtävään ja pyytää häntä henkilökohtaisesti. Luotsin tehtävä on ajankäytöllisesti kevyt, ja hän varmasti ilahtuu luottamuksenosoituksestanne!

2. Syksyn tapahtumat vaeltajille

Partiotaitojen syksyn SM-kisat kisataan tänä vuonna Jyväskylässä. Piirin yhteiskuljetus pääkaupunkiseudulta vie kisoihin! Vaeltajaohjelmaan kuuluva pj-kurssi puolestaan käydään Lohjalla ja Tuusulassa.

3. Koulutus ja vertaistuki vaeltajaluotseille

4. Miten saada vaeltajaohjelma toimimaan?

  • Miten yhdistää uudenlainen elämänvaihe partion kanssa? Mistä löytää kaveri yksittäiselle vaeltajalle? Mistä into omanikäisten partio-ohjelman tekemiselle samaan aikaan lippukunnan johtamisen kanssa? Keväällä järjestettiin virtuaalinen iltateehetki, jossa keskusteltiin näistä aiheista. Katso tilaisuuden tallenne ja nappaa vinkit omaan toimintaan.
  • Lähtisikö lippukuntanne mukaan valmennusohjelmaan, jossa pureudutaan vanhimpien ikäkausien toimintaan? Haku ohjelmaan päättyy 4.9.

WhatsApp-viestintä vaeltajille

Uusmaalaisten vaeltajien WhatsApp-listalla saa muistutuksen tapahtumista ja aktiviteettivinkkejä (noin 2 x kuukaudessa). Liity vaeltajien WhatsApp-listalle

(Psst. Piirillä on myös keskusteluun tarkoitettu vaeltajien Whatsapp-ryhmä, johon pääsee liittymään mm. piiritoimiston kautta kysymällä tietoturvasyistä.)

WhatsApp-viestintä luotseille

Uudenmaan luotsien WhatsApp-listalla luotsi saa aktiviteetti- ja tapahtumavinkkejä vaeltajille ja luotseille (noin 2 x kuukaudessa). Liity luotsin WhatsApp-listalle